Teyit.org, Tarkan'ın konserinin Dünya'da ilk 5'e girdiği iddiasını inceledi

Teyit.org, Tarkan'ın konserinin Dünya'da ilk 5'e girdiği iddiasını inceledi
Teyit.org sosyal medyada hızla paylaşılan ve Tarkan'ı da sevindiren İzmir'deki konserinin dünyanın ilk beş konseri arasına girdiği iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Tarkan’ın İzmir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında verdiği konserin "Tarihin en kalabalık konserleri" listesine girdiği iddia edilmişti.

Tarkan da haberi sosyal medyadan duyurarak sevincini paylaşmıştı.

Tarkan paylaşımında "Güzel İzmiiiir, canım İzmiiiir. Dün gece ne oldu öyle? Ne yaptık biz öyle? :) Dünyanın en kalabalık konserlerinden biri olarak ilk 5’e girip tarihe geçmişiz. Vay be. Çoook teşekkür ederim o içten, o candan sevginize ve ilginize canlarım. Enerjiniz, coşkunuz müthişti. Hiç unutmayacağım bu konseri. Sizi seviyorum." ifadelerini kullanmıştı.

LİSTEYE KULLANICILAR EKLEMİŞ

İddiayı inceleyen Teyit.org, Tarkan konserinin dünyanın en kalabalık beş konserinden biri olduğunu öne süren paylaşımların kaynağı olan Vikipedi’deki "En yüksek katılımlı konserler listesi" sayfasındaki listeye ekleme kullanıcılar tarafından yapıldığını belirledi.

Teyit.org ayrıca Tarkan konserinin katılımcı sayısının 10 Eylül itibariyle önce 2 milyon olarak belirtildiğini sonra bu sayının 3 milyona yükseltildiğini belirtti. Yazıda yapılan inceleme sonucu elde edilen bulgular şöyle paylaşıldı:

"Alan hesaplaması yapan araçlara göre, konserin yapıldığı yere ortalama 360 bin kişi sığıyor.

Kaynak olarak gösterilen Vikipedi sayfasındaki listeye Tarkan konseri kullanıcılar tarafından eklenmiş.

Eklenen bilgi editörler tarafından güvenilir kaynaklar olmadığı ve hesabın hatalı olduğu gerekçesiyle çıkarılıyor. Ancak kullanıcılar listeye tekrar ekleme yapıyor.

DHA’nın verdiği bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi izleyici sayısının 500 bin, Emniyet Müdürlüğü ise 300 bin civarında olduğunu söylüyor."

Kültür Sanat