Tezcan Karakuş Candan: Dönüşümüz muhteşem olacak

Tezcan Karakuş Candan: Dönüşümüz muhteşem olacak
Memuriyetten çıkarılan Tezcan Karakuş Candan, "Baskıyla susturmaya çalışıyorlar olmuyor, tehditle susturmaya çalışıyorlar olmuyor. Biz bir adım geri atmayacağız. Onlar gidecek biz kalacağız. Dönüşümüz muhteşem olacak" dedi.

Çankaya Belediyesi’nde memur olarak görev yaparken hakkında verilen ‘ihraç’ kararı sonrasında TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde açıklama yapan Candan, İçişleri Bakanlığı’nın kendi kurumu dışında bir kişi için disiplin soruşturması başlatarak ‘memuriyetten çıkarma’ cezası vermesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.

Kararın siyasi olduğunu vurgulayan Candan, şöyle dedi: “Bu kararın kimler üzerinden alındığını biliyoruz. Ben önceden üç işle uğraşıyordum. Şimdi iki işle uğraşacağım. Belediyeye gitme zamanımı kat be kat rantçıların peşine düşerek, bir adım geriye gitmeyerek devam edeceğim. Bozdukları bu terazi bir gün onları da tartacak. Cumhuriyet savcılarının görevlerini yapacağını biliyoruz. Baskıyla susturmaya çalışıyorlar olmuyor, tehditle susturmaya çalışıyorlar olmuyor. Biz bir adım geri atmayacağız. Onlar gidecek biz kalacağız. Dönüşümüz muhteşem olacak. O kararı verenler, verdikleri kararın sorumluluğu çocuklarının gözlerinin içine bakarak nasıl anlatacaklar. Bu karar daha sık birlikte olacağız demektir. O saray boşalacak, TOGO kuleleri yıkılacak, yargı önünde hesap verecekler. O gün biz orada tanık olarak bulunacağız.”

Gündem