Tezkere görüşmeleri öncesi CHP binasına dev pankart: 'Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz'

Tezkere görüşmeleri öncesi CHP binasına dev pankart: 'Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz'
TBMM'de bugün oylanacak olan ve Kılıçdaroğlu’nun “yabancı askerlerin Türkiye topraklarına girmesine izin verdiğini” söylediği Irak ve Suriye tezkeresi görüşmeleri öncesinde CHP Genel Merkezi'ne, “Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz” yazılı pankart asıldı.

Cumhurbaşkanı’nın Irak ve Suriye’ye asker gönderme yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere TBMM Genel Kurulu’nda bugün oylanacak.

Oylama öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne bir pankart asıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, genel merkez binasına asılan dev pankartta "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" ifadelerinin yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkerelere ilişkin Bahçeli'ye seslenerek "MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun. Sana bir soru: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine ‘evet’ diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Milliyetçiyim diyorsun bu kardeşiniz de milliyetçi. Altı okumuzdan birisi de milliyetçilik. Asla ve asla yabancı bir askerin Türkiye’ye gelmesini istemiyorum" demişti.

Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’na bugünkü grup toplantısında yanıt verdi:

“Bak Sayın Kılıçdaroğlu, sen de iyi biliyorsun ki, Türkiye’ye gayri meşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, çiğnenmesi gerekecek bir bedenimiz vardır, onlar da vatana, millete bin defa feda olsun.”

AKP ve MHP’nin destek vereceği tezkere için İYİ Parti’nin de olumlu yönde oy kullanması bekleniyor. Saadet ve Gelecek milletvekillerinin oluşturduğu Saadet Partisi Grubu ile 15 milletvekili bulunan DEVA Partisi de tutumunu bugün belirleyecek. (Kısa Dalga)

Gündem