TFF başkanı duyurdu: Hakemlerle ilgili olumsuz yoruma ceza yolda

TFF başkanı duyurdu: Hakemlerle ilgili olumsuz yoruma ceza yolda
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakemlerle ilgili olumsuz yorum yapanlara ceza verileceğini söyledi.

Türkiye'de birçok spor ve teknik direktör, maç sonrasında sıklıkla hakemler hakkında konuşarak maçı yönetme şekillerini eleştiriyor. Özellikle derbilerden sonra ise hakem kararları gündem maddeleri arasında ilk sırada.

beIN SPORTS'a konuşan Büyükekşi, Süper Lig'de hakemin özgüvenini arttırmaya yönelik yenilikler yapılacağını belirterek, hakeme karşı konuşanı büyük cezalar beklediğini kaydetti.

TFF başkanı şöyle devam etti: "Bizim iki konuya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Onların güvenirliklerine dair olumsuz bir algı yaratmak yerine değerli kılmamız lazım. Böylece sonuca ulaşırız. Hakemlerimiz için başarılı bir sezon olduğunu düşünsem de tabii ki de hatalar da oluyor. Nasıl futbolcular gol kaçırıyorsa, hakemler de dünyanın her yanında ve Türkiye'de hata yapabiliyor. Ama biz onların biraz daha özgüvenini yükseltebilmek için önümüzdeki günlerde bir karar alacağız. Hakemlerimiz hakkında gerek maçtan önce gerek maçtan sonra olumlu veya olumsuz konuşan başkan, futbolcu veya teknik direktöre ceza uygulaması getireceğiz." (Kısa Dalga)

Spor