TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, 3 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etme kararı aldı. Açıklama bekleniyor.

Süper Lig'de aralarında Cüneyt Çakır'ın da bulunduğu bir grup hakem ve gözlemcinin görevden alınması kararıyla başlayan kriz istifa getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir istifa etti. TFF Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Bugün yaptığı toplantıda, başkanımız sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir" denildi.

TFF Yönetim Kurulu üyesi sponsorluklar ve pazarlama sorumlusu Alkın Kalkavan da görevini bıraktı.

BAŞKANLAR RİVA'YA GİTTİ

TRT Spor yorumcusu Fatih Doğan, istifa sürecine dair bilgi verirken, "Yayın ihalesiyle ilgili gelişme vardı. Açıklama bekleniyordu. Bu sabah sadece Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu toplantıya katılacaktı. Bir anda teker teker başkanlar Riva'ya çağrıldı" dedi.

Bugün TFF yetkilileriyle, Kulüpler Birliği adına Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu arasında bir görüşme gerçekleştirecekti.Yaşanan bu gelişmelerin ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın da Riva'ya geldiği öğrenildi.

MEHMET BAYKAN İSTİFA ETMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası yaşanan sürecin ardından istifa ettiğini açıklamıştı.

SERVET YARDIMCI VEKALETEN BAŞKAN

Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Nihat Özdemir'in istifa etmesinin ardından birçok isim TFF başkanlığı ile anılmaya başlandı. Muhtemel adaylar şunlar:

Mehmet Baykan
Ahmet Ağaoğlu
Ahmet Nur Çebi
Göksel Gümüşdağ
Hüsnü Güreli
Servet Yardımcı

NE OLMUŞTU?

MHK, 8 Mart'ta aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi tecrübeli isimlerin de olduğu 13 Süper Lig hakemine görev verilmeyeceğini açıklamıştı.

Görevden alınan hakem ve gözlemciler, olayı Tahkim Kurulu'na taşımıştı.10’u Süper Lig hakemi, toplam 21 hakem ve gözlemci, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da hazır bulunduğu duruşmada itirazlarını anlatmıştı. Hakemleri haklı bulan Tahkim Kurulu, 26 Mart'ta MHK'nin kararını bozmuştu.(Kısa Dalga)

Spor