TFF, liglerin başlayacağı tarihi açıkladı

TFF, liglerin başlayacağı tarihi açıkladı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin 19 Aralık Salı günü tekrar başlayacağını duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi, liglerin 19 Aralık Salı günü başlayacağını açıkladı.

Ankaragücü'nün ligdeki durumuyla ilgili bilgi veren Büyükekşi, "TFF'nin kurulları var. TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır." dedi.

Halil Umut Meler'in görevine devam edeceğini düşündüğünü belirten Büyükekşi, "Halil Umut Meler, UEFA'nın da FIFA'nın da çok sevdiği bir hakem. EURO 2024'te görev almasını bekliyoruz. Şu an hakemliği bırakması gibi bir durum yok" sözlerini sarf etti.

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca'yı eskiden de tanıdığını söyleyen Büyükekşi, "Faruk Koca'yı yıllardan beri tanıyoruz. Böyle bir kişi değildi. Sağlık sorunu mu oldu ne oldu bilmiyoruz. Ama konu bu değil artık. Biz gerekeni yaptık. Konu adalete taşındı" diye konuştu

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u ağırladı. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.

Federasyon ise tüm liglerin bir sonraki açıklamaya kadar durdurulduğunu açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Spor