TFF'den transfer ve tescil dönemine deprem değişikliği

TFF'den transfer ve tescil dönemine deprem değişikliği
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) transfer ve tescil döneminde değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Süper Lig, 1'inci Lig, TFF 2'nci Lig ve TFF 3'üncü Lig’den toplam 9 takım ligden çekilmiş, bir takım daha bu yönde karar almıştı.

Ligden çekilen takımlar arasında Hatayspor, Gaziantep FK, Adanaspor, Yeni Malatyaspor da bulunuyordu.

TFF'nin açıklamasında 5 Mart'a kadar uzatılan transfer ve tescil dönemine ek olarak deprem sonrası ligden çekilen kulüplerde tescilli futbolcuların, bu sezon 4 farklı kulübe tescil edilebilmesine ve aynı veya farklı ligde 3 kulübün müsabakalarında oynayabilmelerine izin verildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle dendi: "Bu duruma ilaveten, ligden çekilme talebi kabul edilen Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig kulüplerinde tescilli futbolcuların kulübü ile transfer edecek kulübün anlaşması ve ilgili futbol federasyonunun onay vermesi halinde, 5 Mart 2023 tarihine kadar uluslararası transfer olabileceklerdir. Ayrıca, Federasyonumuzun almış olduğu kararla, ligden çekilen kulüplerde tescilli teknik adamlar bu sezonda üç kulüp adına tescil edilebilecektir." (DHA)

Spor