TGC Basın Müzesi'nde #EyÖzgürlük! Sergisi açıldı

TGC Basın Müzesi'nde #EyÖzgürlük! Sergisi açıldı
Sergi Çemberlitaş'taki TGC Basın Müzesi'nde 8-24 Aralık 2022 tarihleri arasında açık kalacak. Sergiye 28 fotoğraf, resim, seramik ve heykel sanatçısı katıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi #EyÖzgürlük! Sergisi açıldı.

Sergi 8-24 Aralık 2022 tarihleri arasında gazeteci ve sanatseverlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Fatma Batukan Belge’nin üstlendiği sergiye 28 fotoğraf, resim, seramik ve heykel sanatçısı katıldı.

Serginin açılışında konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Ülkemiz fevkalade güç koşullardan geçiyor. Sansürün yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline getirildiği, adaletsizliğin, eşitsizliğin yerleştiği toplumda artık kaba gücün yasaları işliyor. Daha yaşanası bir dünya için bütün insanlığın sanatçılara gereksinimi var. Bu açıdan baktığınızda ‘Ey Özgürlük’ sergisinin tam da zamanıdır diye düşünüyorum” dedi.

Küratör Fatma Batukan Belge ise şunları belirtti:

"Türkiye’de düşüncesini ifade etmek isteyen herkes başının üzerinde bir Demokles kılıcıyla yaşamak zorunda. Ha gazeteci olmuş ha kayıp evladının akıbetini soran bir ana, herkes aynı iklimde yaşayıp aynı havayı soluyor. #EyÖzgürlük! Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi’nin fikri bu ağır ve zor koşullarda mesleğini hakkıyla yapan tüm gazetecilerin emeğini onurlandırmak için ortaya atıldı. Ama ardından bir ülkede basın ve ifade özgürlüğü yoksa o ülkede insan hak ve özgürlükleri de yoktur, düşüncesinden yola çıkarak serginin kapsamını genişlettik. Çünkü temel hak ve özgürlüklerin hiyerarşik bir sıralaması yoktur, birbirlerine bağlı ve eş zamanlı uygulanırlar ya da tam tersine ortadan kaldırılırlar. Sergi kamuoyunun dikkatini bu kez sanat yoluyla çekmeye çalışıyor.” (Kısa Dalga)

Kültür Sanat