The Crown dizindeki aksesuar ve kıyafetler açık artırmaya çıkarılıyor

The Crown dizindeki aksesuar ve kıyafetler açık artırmaya çıkarılıyor
Dünyada izlenme rekorları kıran The Crown dizisinin altı sezon boyunca kullanılan aksesuar, kıyafet, eşya ve arabalardan oluşan koleksiyonu açık artırma usulü satışa çıkarılıyor.

NTV'de yer alan habere göre İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in saltanatı boyunca yaşananların anlatıldığı The Crown dizisinde 6 sezon boyunca kullanılan kıyafetler, aksesuarlar ve arabalar, bir sahne kostümü ya da eşya olmanın yanında siyasi tarih, dönem modası ve popüler kültür açısından da önem taşıyor.

İngiltere'nin son 70 yılına damga vurmuş çok sayıda olayda kullanılan kıyafet ve eşyaları orijinaline benzer şekilde yeniden üreten The Crown yapımcıları, dizinin sona ermesiyle bu ürünlerden 161'ini ünlü müzayede evi Bonhams aracılığıyla satışa çıkardı.

Ülke tahtına en uzun süre oturan hükümdar ünvanını taşıyan Kraliçe Elizabeth, 1953'te tahta çıktığında henüz 27 yaşındaydı.

Taç giyme töreninde kendisi için özel üretilen ve tanrı karşısında dünyevi ünvanları bir kenara bıraktığını simgeleyen "kefen tunik" adı verilen bir elbise giydi.

kralice.webp

Vücuduna kutsal yağ sürüldükten sonra ise bir pelerin takıldı. Taç giyme töreni canlı yayınlanan ilk hükümdar olma özelliği taşıyan Kraliçe Elizabeth'in bu pelerin ve kefen tuniğin üzerine giydiği imparatorluk kaftanıyla milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Kraliçenin oturduğu 728 yıllık taht, kefen tunik, imparatorluk kaftanı ve pelerin, The Crown dizisi için birebir yeniden yapıldı ve bugün 1762'den beri kullanılan altın faytonun kopyasıyla
Efsane dizideki kıyafet ve eşyalar satışa çıkıyor.

kralice-001.webp

Londra'daki müzayede evinde sergilenen ürünler, 5 Şubat'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Satışlar için açık artırma 5 Şubat'ta yapılacak, internet üzerinden teklifler ise 7 Şubat'a kadar alınacak.

Magazin