Thodex soruşturmasında 3 kritik isimden ikisi yakalandı

Thodex soruşturmasında 3 kritik isimden ikisi yakalandı
Kripto para borsası Thodex ile ilgili yürütülen soruşturmanın üç kritik isminden ikisi yakalandı. Şirketin şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ve yazılımcısı Oral Çınar yakalandı.

Kripto para borsası Thodex’le ilgili yürütülen soruşturmada şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap ve yazılımcısı Oral Çınar yakalandı. Rana Azap ve Oral Çınar'ın soruşturmada adı geçen 3 kritik isimden  ikisi olduğu belirtiliyordu. Azap’ın ve Çınar'ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

Şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap'ın emniyete giderek teslim olduğu öğrenildi. Mevcutlu bir şekilde adliyeye getirilen Azap, savcılık talimatıyla Gayrettepe Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınmak üzere önce Maltepe Cumhuriyet Karakolu'na götürüldü. 

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nden gelen polis ekipleri, şüpheli Azap'ı karakoldan alarak Gayretepe'deki şubeye götürdü.

Thodex soruşturmasında şirketin yazılımcılarından şüpheli Oral Çınar, savcılık ifadesinin alınmasının ardından, adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Thodex soruşturması kapsamında firari bulunan Oral Çınar, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Çınar, burada savcıya ifade verdi.

Savcılık, ifade vermesinin ardından 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Şüpheli Oral Çınar, hakimliğe sevk edilirken kendisini çeken basın mensuplarına tepki gösterdi.

TIKLAYIN/ Thodex’deki kripto paraların izi dark web'de bulundu

TIKLAYIN/ Arnavutluk'ta Thodex gözaltıları, Faruk Fatih Özer'e yardım eden bir kişi yakalandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ifadeleri alınan şirket çalışanları, Faruk Fatih Özer'in bu işte yalnız olmadığını, firari şüpheli şirket yöneticileriyle ortak hareket ettiklerini düşündüklerini anlattılar. Şüpheliler dolandırıcılıktan haberdar olmadıklarını ama bu durumun Özer'in de aralarında olduğu şirket yöneticilerinin ortak planı olduğunu savundular. İfadeler sonrası, yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve tutuklu şüpheliler arasında yer alan abi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer'in soruşturmada 3 kritik isim olduğu belirlendi.

Şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap ve şirketin yazılımcısı  Oral Çınar yakalandı.  Oral Çınar'ın Sarıyer'de gözaltına alındığı öğrenildi. İki şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor. (DHA)

TIKLAYIN/ Thodex soruşturmasında 6 tutuklama



 

Ekonomi