Threads dibi görürken yeni adı X olan Twitter gün geçtikçe büyüyor

Threads dibi görürken yeni adı X olan Twitter gün geçtikçe büyüyor
Twitter’a rakip olarak çıkan Threads, her geçen gün kan kaybederken Musk’ın X olarak yeniden adlandırdığı Twitter da ise kullanıcı sayısı yükselmeye devam ediyor.

Elon Musk bir süre önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'in aylık kullanıcı sayısının "yeni bir zirveye" ulaştığını söyledi. Madalyonun öteki tarafında yer alan Meta’nın Threads platformunda ise kullanıcı sayısı düşmeye devam ediyor.

resim-2023-07-30-171657111.png

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; Elon Musk, paylaştığı bir 'X’te (eski adı Twitter) platformun aylık aktif kullanıcı sayısının 541 milyon kişiye ulaştığını duyurdu.

Musk'ın X'teki kullanıcı rakamlarıyla ilgili paylaşımı, şirketin organizasyonel değişikliklere gittiği ve son bir ayda düşen reklam gelirlerini artırmaya çalıştığı bir dönem sırasında geliyor.

indir-1.webp
Musk'ın Ekim ayında firmayı satın almasından önce yapılan bir açıklamaya göre o zamanki Twitter, mayıs 2022'de 229 milyon aylık aktif kullanıcıya sahipti. Musk, kasım ayında X'in günlük 259,4 milyon aktif kullanıcısı olduğunu belirtmişti. Musk, görevi devraldığından bu yana bir dizi ürün ve organizasyonel değişikliği hızla hayata geçirdi.

Şirket, doğrulanmış mavi onay işaretini ücretli bir hizmet olarak kullanıma sundu ve reklam satışlarının bir kısmını platformdaki belirli içerik oluşturucularla paylaşmaya başladı.

Mayıs ayında Musk, eski NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino'yu X'in CEO'su olarak atayarak, platform abonelik gelirini artırmaya çalışırken bile reklam satışlarının bir öncelik olduğunun sinyalini verdi. Musk bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50'lik düşüş ve ağır borç yükü nedeniyle X'in nakit akışının negatif olduğunu belirtmiş ancak ayrıntı vermemişti.

Teknoloji