THY, 200 pilot ve 1000 kabin memuru alacak

THY, 200 pilot ve 1000 kabin memuru alacak
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yaklaşık 200 pilot ve 1000 kabin memuru alacaklarını ve Anadolujet'i büyüteceklerini söyledi.

Bu yılın başında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı koltuğuna oturan Ahmet Bolat, kurumdaki planlarını anlattı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk Hava Yolları AO’da 27 bin 860, iştiraklerde 35 bin 368 olmak üzere toplam 63 binin üzerinde çalışanı bulunuyor grubun. 12 bin 113 kabin, 5 bin 643 pilot istihdam ediliyor.

Bolat, son iki yılda istihdama yönelik alım yapılmayan THY'nin, bu yılla birlikte tekrar yeni istihdam yaratacağını söyledi. Bolat, “Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” dedi.

'29 MİLYAR ZARAR KUR FARKINDAN'

THY’nin şirket olarak geçen yıl 29 milyar lira zarar açıkladığı hatırlatılan Bolat, “Buradaki kur farkının getirdiği farktır. Önemli olan faaliyet karıdır” diye konuştu.

Bolat, büyüme planlarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Hem büyüyüp, hem kar eden bir şirketiz. İGA’da çift haneli büyüyeceğiz, Türkiye’de, dünyada, Uzak Doğu’da, Güney Amerika’da büyüyeceğiz.

Hizmet İhracatçıları Birliği olarak, eğitim ve sağlık turizmini hedefleyerek Güney Amerika’ya gideceğiz. THY’nin ülke müdürleri de bu konuda ihracatçıya yardımcı olabileceklerdir. Kendimize ait 70 uçağımızla Rus turist taşımaya talibiz. Charter. 3 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor.

'ANADOLUJET'İ BÜYÜTÜYORUZ, TURKISH CARGO'DA YABANCI ORTAK DÜŞÜNÜYORUZ'

AnadoluJet’i büyütüyoruz. AnadoluJet’in Avrupa’ya uçmasını teşvik edeceğiz. Türkiye ve globalde daha da büyümesini sağlayacağız.

Boeing 777’lerimizden 10 tanesini kargo uçağına dönüştüreceğiz. İhracatçılarımıza ek kapasiteler yaratacağız. İhracatı çok önemsiyoruz.

Turkish Cargo’da yabancı ortaklık düşünüyoruz. Bizi dünya pazarlarında büyütecek, en öne çıkaracak stratejik ortaklıklara daima açığız.

Uçak içinde havayolu şirketleri üzerinden yürüyen koltuk, galley (yeme-içme) ve eğlence alanlarındaki faaliyetleri tek çatıda toplamayı planlıyoruz."

Ekonomi