THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifasını açıklayacağı iddia ediliyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifasını açıklayacağı iddia ediliyor
İstanbul'daki yoğun kar yağışı sonrası THY'nin kargo terminalinin tavanının çökmesi ve yolcuların havalimanında mahsur kalması ile gündeme gelen ve eleştirilen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa ettiği belirtildi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa kararı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere Aycı, kararını Yönetim Kurulu’nda açıklayacak. Habertürk'te yer alan habere göre Aycı'dan  boşalacak koltuğa TUSAŞ Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın getirileceği belirtiliyor.

KAZAKİSTAN'DAN TEK DÖNMÜŞTÜ

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ocak ayının başında Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan ve hükümetin devrilmesinin ardından da devam eden protestolar nedeniyle mahsur kalmıştı. Kargo uçağı ile eşi ile birlikte Türkiye'ye geri dönen Aycı'nın ekip arkadaşlarını geride bırakması eleştirilere neden olmuştu.

Aycı, CNN Türk’te katıldığı programda Kazakistan’daki olayların orada bulunduğu sırada patlak verdiğini anımsatarak kargo uçağına ekibinden ayrı binmesi ile ilgili eleştirilere “Biz oradayken de güvenliğe azami oranda riayet ettiler. Hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hem Sadi Şener'in girişimleriyle izin aldılar. Dediler ki, 'Ekibinizi daha sonra göndereceğiz. Sizi şimdi gönderelim. Sizin orada olmanız Haber sayısını artırmaya başladı. Söz veriyoruz ekibiniz de daha sonra gelecek.' Kargo uçağında da 4 koltuk vardı. Bir an önce ben de krize müdahil olmak için ülkeme döndüm” yanıtını vermişti.


Gündem