Tık için uçak düşürdü, Youtuber'a hapis cezası verildi

Tık için uçak düşürdü, Youtuber'a hapis cezası verildi
Trevor Jakob isimli YouTuber, daha fazla izlenme uğruna uçağını kasten düşürdüğü ve ardından ABD'li müfettişlere bu konuda yalan söylediği gerekçesiyle altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 yaşındaki Trevor Jacob, Aralık 2021'de uçak kazasının videosunu yayınlayarak bunun bir kaza olduğunu ifade etmişti. Elinde selfie çubuğuyla uçaktan fırlayan Jakob, paraşütle yere indi.

Klip, milyonlarca kez izlendi.

Jacob konuyla ilgili açıklamasında, videoyu bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçası olarak çektiğini söyledi.

Aynı zamanda eski bir Olimpik Snowboardcu olan Jakob, bu yılın başlarında federal bir soruşturmayı engellemek amacıyla imha ve gizleme suçunu kabul etmişti.

BBC'nin yer verdiği bilgilere göre; Kaliforniya'daki federal savcılar Pazartesi günü yaptıkları açıklamada Jacob'ın bu suçu "büyük olasılıkla sosyal medyada ve haberlerde yer almak ve maddi kazanç elde etmek için işlediğini" söyledi.

Jacob yaptığı açıklamada "bu deneyimin çok alçakgönüllü olduğunu" söyledi ve cezayı "doğru karar" olarak nitelendirdi.

Uçağın enkazını kaldırdı, 'yerini bilmiyorum' dedi

Savcılar, Jacob'ın daha sonra 23 Aralık'ta YouTube'a "Uçağımı düşürdüm" başlıklı bir video yüklediğini ve bu videonun bir cüzdan şirketinin tanıtımını içerdiğini söyledi.

Bazı izleyiciler Jacob'ın zaten paraşüt taktığını ve uçağı güvenli bir şekilde indirmek için hiçbir girişimde bulunmadığını belirterek kazaya şüpheyle yaklaştı.

Kazayı Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na bildiren Jacob, enkazın korunmasından kendisinin sorumlu olduğunu söyledi. Jacob daha sonra alanın yerini bilmediğini iddia etti.

İtiraf anlaşmasına göre, Jacob biliyordu ve helikopterle geri dönerek enkazı emniyete alıp kaldırdı ve daha sonra da imha etti.

Video kaldırılmadan önce yaklaşık üç milyon kez izlendi. (Kısa Dalga)

Dünya