TikTok, İKSV'nin eğlence partneri oldu

TikTok, İKSV'nin eğlence partneri oldu
Sosyal paylaşım platformu TikTok, Türkiye’nin en saygın kültür sanat kuruluşlarından İstanbul Kültür Sanat Vakfı’yla işbirliği yaptı.

İKSV-TikTok işbirliği pazartesi akşamı Firuze Restaurant’ta yapılan partiyle duyuruldu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Savaş Özbey'in sorularını yanıtlayan İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, " İKSV ve TikTok’un bu işbirliğinin kapsamında neler var?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İKSV olarak TikTok’la uzun soluklu bir işbirliği başlatıyoruz. Bugünün dünyasında TikTok müzik ve yeni müzisyen keşfinin en önemli adreslerinden biri. Biz de işbirliğimiz kapsamında 25 Haziran-7 Temmuz’daki 29’uncu İstanbul Caz Festivali’nde özel bir konser düzenleyeceğiz.

Festivalin “Parklarda Caz” serisi kapsamında 1 Temmuz Cuma günü Karaköy Sahil Parkı’nda saat 21.00’de başlayacak konserde Ceren Gündoğdu ve ekibi çok sevilen TikTok hitlerinin caz yorumlarını sahneye taşıyacak.


Bu yıl 17. İstanbul Bienali kapsamında da yine bu işbirliğine özel bir proje üzerinde çalışıyoruz.
Bu projenin ayrıntılarını da önümüzdeki haftalarda açıklayacağız. Sonrasında da tüm etkinliklerimizde TikTok’la özel projeler üretmeye devam edeceğiz.

İKSV tarihi boyunca gençlerle yakın ilişki kurmuş bir kurum. Bugün artık çok farklı bir dünyada yaşıyoruz ve TikTok da bize izleyicilerimizle yakın bir ilişki kurmak için önemli bir mecra sunuyor.
Şimdi erişilebilirliği artırmak için çeşitli dijital mecraların kullanımı çok önemli.

Gençlerle konuşabileceğimiz dili aramak, bulmak, onlarla iletişimi zenginleştirmek, kolaylaştırmak zorundayız. Tüm kültür kurumları için geçerli bu. Yeni kuşakları anlamak için onlarla birlikte çalışmak, onlara söz vermek, onları dinlemek gerekir.
İKSV’de gençler yalnızca izleyiciler arasında değil çalışanlar arasında da çok. TikTok işbirliği doğrudan onların istediği, yürüttüğü bir proje olması nedeniyle de bizim için çok değerli."

YAZININ TAMAMI

Kültür Sanat