TikTok'a bir yasak da Kanada'dan: Memurlar iş telefonlarından silecek

TikTok'a bir yasak da Kanada'dan: Memurlar iş telefonlarından silecek
Avrupa Komisyonu'nun kararının üzerinden çok geçmeden, Kanada da memurların iş telefonlarında TikTok'u kullanamayacağını bildirdi.

Kanada’da TikTok uygulamasının hükümete ait cihazlara yüklenmesi bugünden itibaren yasaklandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre karar, ülkedeki bilgi güvenliği yetkililerinin, uygulamanın gizlilik ve güvenlik açısından 'kabul edilemez riskler' barındırdığını tespit etmesinin ardından geldi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, uygulamanın kaygıya yol açtığını belirterek “Bu ilk adımımız olacak ama başka adım atmamıza gerek kalmayabilir” dedi.

ABD federal hükümetinin çalışanları da geçen yıl bu uygulamayı kullanmaya son verme emri almıştı. Avrupa Komisyonu da birkaç gün önce benzer bir karar almıştı.

TikTok kişisel verileri kullanım yöntemleri ve Çin hükümetiyle bağları nedeniyle eleştiriliyordu.

'Çin versiyonu farklı'

TikTok’un sahibi ByteDance ise Çin hükümetinin kullanıcı verilerine erişemediğini, uygulamanın Çin’deki versiyonuyla dünyanın geri kalanında kullanılan versiyonlarının farklı olduğunu savunuyor.

Bir TikTok sözcüsü, yasak kararının 'tam olarak hangi güvenlik çekincesi nedeniyle alındığının açıklanmadığını' belirterek “Hükümet yetkilileriyle her zaman buluşup, Kanadalıların mahremiyet ve güvenliğini nasıl koruduğumuzu anlatmak isteriz fakat bu şekilde TikTok’u hedef göstermek ortak bir hedefe hizmet etmiyor” ifadesini kullandı.

Sözcü, yasak sonrası halkın sıklıkla kullandığı bir platformdan halka seslenme imkanını kaybedeceğini vurguladı. (Kısa Dalga)

Dünya