Tiktok'taki para saklama videolarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma

Tiktok'taki para saklama videolarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yastıklarınızın altındaki dövizleri, altınları çıkarın” sözleri ile vatandaşların para ve altınlarını saklama mizansenin yer aldığı TikTok videolarını çeken ve paylaşanlar hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlattı.

Sosyal medya platformu Tiktok'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntüsünün ve sesinin yer aldığı bir akım başladı.

Paylaşılan videolarda paralarını sayan kişiler bir anda Erdoğan'ın "Yastıklarınızın altındaki altınları çıkarın, dövizleri çıkarın" sözüyle irkilip arkalarında Erdoğan'ı görünce paralarını saklıyorlar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yastıklarınızın altındaki dövizleri, altınları çıkarın” sözleri ile vatandaşların para ve altınlarını saklama mizansenin yer aldığı TikTok videolarını çeken ve paylaşanlar hakkında resen soruşturma başlattığını duyurdu.

Başsavcılığın açıklaması şöyle:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından, Twitter isimli sosyal paylaşım sitesinde yapılan paylaşım nedeniyle TCK’nın 299. maddesi kapsamında, 13.09.2022 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup adli kolluk birimlerine gerekli talimatlar verilmiştir.” (ANKA)

Gündem