Timur Soykan, Cuma hutbesinde kendisine 'PKK'lı' diyen imamla yaptığı konuşmayı anlattı

Timur Soykan, Cuma hutbesinde kendisine 'PKK'lı' diyen imamla yaptığı konuşmayı anlattı
Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi kendisinden yaşça büyük Kadir İstekli'yle "evlendirmesi"ni ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan, bir camide imamın kendisine "PKK'lı" diyen imamla yaptığı konuşmayı anlattı.

Gazeteci Timur Soykan, Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine dair haberi ortaya çıkardığı için kendisine ve istismara uğrayan H.K.G'ye yönelik başlatılan saldırılara değindi.

"Bir kız çocuğumuz 6 yaşından itibaren istismara uğradığını anlatan, ifade eden ve delilleri ortaya koyan bir kız çocuğumuz var. Bu ülkenin çok geniş bir kesiminin, hangi partiden, dünya görüşünden ya da ideolojisinden olursa olsun ilk refleksi her zaman çocuğu korumak olacaktır" diyen Soykan, öte yandan ise "azgın bir azınlığın, tarikat karanlığının" bulunduğunu dile getirdi.

Soykan'a 'PKK'lı demiş

Haberi yapmasının ardından kendisine başlatılan saldırıya değinen Soykan, birkaç arkadaşının bir Cuma namazında yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ben öğrendim ki birkaç arkadaşım bir camiye Cuma namazına gidiyor. Oradaki bir vatandaş da, '6 yaşındaki bir çocuğa istismardan bahsetmeyecek misin?' diyor. Arkadaşımın anlatıları bunlar. Oradaki görevli imam, devlet memuru, anlatmaya başlıyor. İşte 'Bu haberleri yapanlar PKK'lı, din düşmanı, İslam düşmanı, İslam'a saldırıyor' gibi şeyler söylüyor. Kızımız H.K.G'ye yönelik akıl almaz suçlamalarda bulunuyor. Camide. Allah'ın evinde yalan söylemek çok daha büyük günahtır herhalde. Cinsel istismara uğradığını söyleyen bir kız çocuğuyla ilgili onu rencide edici, onu suçlayıcı ifadeleri bin tane cemaatin önünde nasıl söyleyebilir bir insan? İddianameyi okumadan, ses kayıtlarının deşifresini okumadan, oradaki bütün delilleri, raporları görmeden o kız çocuğunu nasıl suçlayabilir bir insan? O imama bir kız çocuğu sığınsa böyle mi yaklaşacak yani?

İmamı arayıp konuştu

Arkadaşından olayı dinledikten sonra imamı aradığını belirten Soykan, sözlerine şöyle devam etti:

'Bana PKK'lı demişsiniz' dedim. İnkar ediyor, PKK'lı demediğini söylüyor. 'Bu haberi PKK'lılar yayıyor, İslamiyet düşmanları böyle ortaya çıkıyor' dediğini söylüyor. Sosyal medyada gerçekten böyle. Dindar tertemiz insanları zan altında bırakıcı şeyler de yapıyorlar ama siz nasıl bir camide bunu yaparsınız? Bunu söyledim ne dedi biliyor musunuz? 'Fısıltı gazetesinden duydum' diyor. 'Siz her konuşulan şeyi camide cemaatin önünde cuma günü söylüyor musunuz?' dedim. 'Kulaktan kulağa yayılıyor' dedi. Kendisine iddianameyi gönderdim, ses kayıtlarını da gönderdim. Sonra aradı, dehşeti düştüğünü söyledi. Bunların İslam'la ilgisi olmayan insanlar olduğunu söyledi. Böyle bir şey söylediğini (kendisine PKK'lı dediğini) inkar ediyor ama tabii."

Gündem