TİP: AKP'nin politikalarına karşı adalet için mücadele eden herkesi birlikte yol yürümeye davet ediyoruz

TİP: AKP'nin politikalarına karşı adalet için mücadele eden herkesi birlikte yol yürümeye davet ediyoruz
TİP’ten yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda AKP iktidarının Anayasa ve hukuk tanımayan uygulamalarına karşı mücadelenin yükseltilmesi karar altına alınmıştır” denildi ve "adalet için mücadele eden herkese birlikte yol yürüme çağrısı" yapıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 5 Mayıs’ta Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı yaptı. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen serbest bırakılmayan TİP, “Adalet için çağrı”da bulundu.

TİP’ten yapılan yazılı açıklamada, “Toplantıda AKP iktidarının Anayasa ve hukuk tanımayan uygulamalarına karşı mücadelenin yükseltilmesi karar altına alınmıştır” denildi.

“Adalet için mücadele eden tüm kurum ve kişileri, birlikte yol yürümeye davet ediyoruz’

Açıklamada, şu satırlar yer aldı:

“Gezi Davası, tutuklu milletvekilimiz Can Atalay’ın durumu, 1 Mayıs’ta Taksim’in emekçilere kapatılması ve ardı sıra gelen tutuklamalar, cezaevlerindeki siyasetçiler ve sorumlularının hesap vermediği toplumsal davalar gibi süregiden pek çok hukuksuzluğa karşı emekten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana güçlerin yan yana gelmesini ertelenemez bir görev sayıyoruz.

Adalet talebini yükseltmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi, bu konuda ortak bir sözün ve mücadele yöntemlerinin oluşabilmesi için gerekli çabayı sergileyeceğimizi ilan ediyoruz.

Hukuk tanımaz AKP iktidarının uygulama ve politikalarına karşı adalet için mücadele eden tüm kurum ve kişileri, birlikte yol yürümeye davet ediyoruz.” (Kısa Dalga)

Politika