TİP Genel Başkanı Erkan Baş: 15 Mayıs uçuşları iptal edelim

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: 15 Mayıs uçuşları iptal edelim
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "20 yıldır ölesiye dövüştüğüm bir iktidar var. Bir gün yurt dışına çıkmayı düşünmedim. Bak Kerem Kınık, 15 Mayıs sabahı kaçma kardeşim. Uyanık olanlar kaçacaklar. Madem güveniyorsunuz kendinize, 15 Mayıs uçuşları iptal edelim" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partiye olan ilginin arttığını belirterek "TİP yeni fikri ortaya koyarak, dümdüz, olması gerektiği gibi ifade ettikçe ilgi arttı. Son dönemdeki şey tesadüf değil. TİP örneğin daha önce milliyetçi-muhafazakar mahalle olarak bilinen yerlerden desteğini alacakmış gözüküyor" dedi. HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında açıklamalarda bulunan Baş özetle şunları söyledi:

"Son 5 yılda yaşadıklarımız; aslında kanalizasyon patladı. Ortalık pis, çok kötü durumdayız. Hemen bir temizlik yapmamız lazım. İnsanlar biraz rahat nefes alsın diye parfüm de sıkmak lazım hatta. Başka problem var, tesisatı yenilemezsek, ileride yeniden aynı problemle karşı karşıya kalırız.

Neden insanlar TİP'in söylemlerine kulak kabartır hale geldiler. Türkiye bunu arıyor çünkü. Yapılması gereken en alttaki en yoksulları yukarıya çıkarabilmek. 65 milyon insan, hane başı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Geriye kalan 15 milyon insana 'halinize şükredin' diyor. Beyaz yakalı insanlar köle gibi çalıştırıyorlar. Kendilerine vaadedilen bir şey var; yoksulluk sınırının üstünde bir hayat.

Sokakta Kürtler ve Türkler de daha fazla bir arada yaşama isteği var. Alevi Sünni meselesinde aynı şeyi görüyorum. Toplumsal cinsiyet konusu da değişti.

Türkiye'nin 87 bölgenin hepsinde seçime girmeyeceğiz. Gerçekten verdikleri oya parlamentoda anlam katabildiğimiz yerlerde seçime gireceğiz. Bizim hedefimiz parlamentoda sadece TİP'i büyütmek değil. Önce memleketin çıkarı.

Cumhur İttifakı'nın oyunu azaltmak için nerede seçime girmem gerekiyorsa orada gireceğim.

Sizin programınızda meydan okuyorum; 20 yıldır ölesiye dövüştüğüm bir iktidar var. Bir gün yurt dışına çıkmayı düşünmedim. Bak Kerem Kınık, 15 Mayıs sabahı kaçma kardeşim. Uyanık olanlar kaçacaklar. Madem güveniyorsunuz kendinize, 15 Mayıs uçuşları iptal edelim."

Politika