TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Seçim ikinci tura kalırsa bu bizim adayımız olur

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Seçim ikinci tura kalırsa bu bizim adayımız olur
TİP’ten, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ilk turda kendi adayına, ikinci turda bu tura kalan adaya oy verme” düşüncesinin aksine çıkış geldi: “Seçim ikinci tura kalırsa bu bizim adayımız olur”

Siyasette, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda ortak adayda uzlaşılamaması halinde kendi adayını çıkarma, sonra ikinci tura kalan adayı destekleme” formülü konuşulurken, TİP’ten tam tersi bir çıkış geldi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Seçim ikinci tura kalırsa bu bizim adayımız olur” dedi.

TELE1’de yayınlanan ve Ülkü Çoban’ın sunduğu Gündem Özel programına katılan Erkan Baş, geçmiş Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatalar yapıldığını savundu. Baş, yaklaşan seçimlerde sorumlu davranılması gerektiğini söyleyerek, “Sorumlu davranılmazsa. Emek ve Özgürlük İttifakı çaresiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer ikinci tura kalınırsa ikinci tura kalacak aday bizim adayımız olur” ifadelerini kullandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

“HATALARIN VEBALİNİ TÜM ÜLKE ÖDEDİK”

“İsim tartışmasına kilitlenmiş bir Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşıyoruz. Biz bir dayatmada bulunmayı uygun bulmuyoruz. Biz dedik ki gelin iki seçimden çıkarttığımız sonuçlarla seçime girelim nedir bu sonuçlar. 2014’de Erdoğan’ı Erdoğan’la yenmeye çalışıldı. Ekmeleddin İhsanoğlu’yla. Başarısız olundu. Erdoğan’ın taklitlerinden sakınmamız lazım. Başarısız olunca vebalini tüm ülke ödedik. 2018 Seçimlerinde zaten karşıda Tayyip Erdoğan var. Onun karşısına ne kadar çok aday çıkarsa ilk turda kazanması o kadar zor olur. İkinci turda da karşısında kim kalırsa gider ona oyumuzu veririz. Senaryo buydu. Fakat sahaya çıktığımızda şununla karşılaştık. Muhalefetin adayları adaylar 2. tura kalma yarışına girdi ve kaybedildi. bunlardan çıkartılan sonuç: Erdoğan karşısındaki direnen toplumsal kesimlerin dışlanmadığı bir adayın tek aday olarak çıkması gerektiğini söylüyoruz.”

“İKİNCİ TURA KALACAK ADAY BİZİM ADAYIMIZ OLUR”

“Türkiye AKP’ye sığmaz ama Türkiye altılı masaya da sığmaz. Biz bu konuda sorumlu davranma çağrısı yapıyoruz. Sorumlu davranılmazsa. Emek ve Özgürlük İttifakı çaresiz değildir. Türkiye çaresiz değildir. Eğer ikinci tura kalınırsa ikinci tura kalacak aday bizim adayımız olur.”

Politika