TİP lideri Baş'tan CHP'ye başörtüsü eleştirisi: Siyasal İslam’ın sıkıştırdığı yerden muhalefet etmek marifet değil

TİP lideri Baş'tan CHP'ye başörtüsü eleştirisi: Siyasal İslam’ın sıkıştırdığı yerden muhalefet etmek marifet değil
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP'nin başörtüsü düzenlemesi içeren kanun teklifini eleştirerek "AKP’nin belirlediği gündemlerle AKP’ye karşı muhalefet etmeyi gerçekten anlamıyoruz. Siyasal İslam’ın sıkıştırdığı yerden muhalefet etmek marifet değildir" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP’nin başörtüsü yasasını eleştirdi.

"Türkiye’de başörtülü olan olmayan, inanan ve inanmayanların herkesin özgür yaşamasının en önemli güvencesinin laiklik olduğunu" söyleyen Baş, "Laikliği net bir biçimde savunmayan hiçbir siyasi parti bu ülkede halkın gerçek özgürlüğünü sağlayamaz. Biz AKP tarafından her gün törpülenen laikliğin güçlendirilmesi ve yeniden kazanılması için her tür katkıyı desteği vermeye açığız. Laiklik ilkesinin bu ülkede yaşayan tüm yurttaşlar için özgürlüğün teminatı olarak hayat bulması gerekiyor" dedi.

TİP'in " gerçek laiklik ve özgürlük sorunlarını konuşma çağrısı" yaptığını ifade eden Baş, "Başı açık kapalı, tüm emekçilerin yoksulların halkın çıkarlarını savunma çağrısı yapıyoruz. Halkın patronlara karşı iktidara karşı birleşik özgürlük mücadelesini büyütme çağrısı yapıyoruz. Bu ülkede yoksul çocuklarının, tarikatların cemaatlerin ellerine düşmesini engelleme çağrısı yapıyoruz. Bu ülkede laikliğin yeniden güçlü bir şekilde inşa edilmesi çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEMİMİZ AÇLIK, İŞSİZLİK, GELECEKSİZLİK

Türkiye gündeminde açlık, işsizlik, geleceksizlik gibi pek çok sorun olduğunu vurgulayan Baş, “Uzunca bir süredir sorun olmayan “türban sorunu” bir kez daha yakıcı bir sorunmuş gibi iktidarın ve bu kez üzülerek söylüyorum, muhalefetinin enstrümanı haline geldi. Oysa çocukların okula aç susuz gitmesi, enflasyonun rekor üzerine rekor kırması, nefret siyasetinin gündelik hayatımızı cehenneme çevirmesi, yeni bir sansür yasasıyla memlekette çıt çıkmamasını hedefleyen bir iktidar, atanamayan öğretmenler, sağlıkçılar, iş bulamayan ve yabancı ülkelere garson olarak bile gitmeye razı olan milyonlarca genç, emekli olamayan yaşlılar, emekli olup açlığa mahkum edilenler gibi pek çok sorun var. Tüm bunlar orta yerde dururken AKP’nin belirlediği sınırlar içerisinde, AKP’nin belirlediği gündemlerle AKP’ye karşı muhalefet etmeyi gerçekten anlamıyoruz. Çok açık söylüyorum: İran’da kadının kakülünden korkan ahlak polisleriyle Türkiye’de kadının başörtüsü üzerinden siyaset devşiren tek adam ve onun türevleri bir ve aynıdır” dedi."

SİYASAL İSLAM'IN SIKIŞTIRDIĞI YERDEN MUHALEFET MARİFET DEĞİL

Kadının bedeni üzerinde fikir zikretmeden bir politika kurma becerisi bu ülkede yıllardır neden gelişmez bunu sorgulamak istiyoruz. Bir kez daha kadın bedeni üzerinden kurulmak istenen siyaset gündemiyle karşı karşıyayız. Siyasal İslam’ın sıkıştırdığı yerden muhalefet etmek marifet değildir. AKP’nin yalanlarına ve ithamlarına muhatap olmamak için özel bir çaba sarf etmemize gerek yok."

Politika