TİP lideri Erkan Baş: Burada organize bir tecavüz, istismar var

TİP lideri Erkan Baş: Burada organize bir tecavüz, istismar var
Hiranur Vakfı liderinin kızının 6 yaşından beri istismara uğramasının münferit olmadığını belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Binlerce çocuğumuz sapık din tüccarları ağının içine düşmüş durumda” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hiranur Vakfı liderinin kızının 6 yaşından beri istismara uğradığının ortaya çıktığını hatırlatan TİP Genel Başkanı, bunun "münferit bir olay" olmadığını vurguladı.

Baş, şöyle konuştu: "Biz burada basın toplantısı yaparken bile binlerce çocuğumuz sapık din tüccarları ağının içine düşmüş durumda. Burada organize bir tecavüz, organize bir istismar, organize bir şiddet var. Bu sapıklar MEB’de bile sözde değerler eğitimi diye ders anlatıyorlar. Çocuklarımızın okuluna giriyorlar. Bunların kaçak yapılarına ruhsatlar veriliyor. Bunların belediyelerden ve merkezi bütçeden para aldıklarını biliyoruz. Bunlar suç işlediğinde mahkemeler çalışmıyor, emniyet çalışmıyor. Bunları, bunların para kaynaklarını, devletteki dayanaklarını, siyasi destekçilerini söküp atmadan hiçbir şey düzelmez. Bu karanlıkla ancak laiklikle başa çıkabiliriz."

“Halkın parasına çökme planı tartışılıyor”

Genel Kurul’da görüşmeleri süren bütçe teklifini de değerlendiren Baş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde günlerdir çok büyük bir vurgununun hazırlığı yapılıyor. Bütçe görüşmeleri özetle hırsızlık ve vurgun planı olarak değerlendiriliyor, halkın parasına çökme planı tartışılıyor. Emekçinin, yoksulun alın terinden yaratılan Hazine nasıl iktidar için, sermaye için, patronlar için kullanılır, nasıl çökülür, nasıl yandaşa aktarılır, nasıl Saray’da o lüks hayat devam eder bunlar konuşuluyor. Burada bir görüşme falan yapılmıyor. Tek bir amaç var; muhalefeti susturmak ve Saray’dan gelen bütçeyi onaylayıp geçirmek.”

Gündem