TİP Milletvekili adayı Can Atalay'dan mektup: 'Bay Kemal’in kendi ifadesi ile 'Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız'

TİP Milletvekili adayı Can Atalay'dan mektup: 'Bay Kemal’in kendi ifadesi ile 'Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız'
TİP'ten milletvekili adayı olan Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay mektup gönderdi.

14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında 49 il ve 52 seçim bölgesinde kendi amblemiyle katılacak olan Türkiye İşçi Partisi (TİP),bugün İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte milletvekili adaylarını duyurdu.

Barış Atay, Can Atalay için vazgeçti

TİP listelerinden aday olan isimlerden biri de Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay oldu. Atalay, TİP'in Hatay listesinde ilk sırada yer aldı. Aday tanıtım etkinliğinde konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Barış Atay’ın, Gezi Davası’ndan tutuklu olan Avukat Can Atalay için adaylıktan vazgeçtiğini ifade etti.

Baş, “Bakın bir vekillik sırası için ne fırtınalar kopuyor. Türkiye İşçi Parti’sinin en güçlü olduğu yer Hatay’da sevgili Barış yoldaşım dedi ki Can çıkacak Can. Herkes Türkiye İşçi Partisi’ni bu gözle değerlendirsin. Herkesin anasın ak sütü kadar helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var. Gurur duyuyoruz biz onunla” dedi.

'Bay Kemal’in kendi ifadesi ile 'Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız'

Öte yandan etkinlik için Silivri Cezaevi’nden mektup gönderdi. Atalay mektubunda "Dün Fethullahcılar bugün Süleymanlılar ve diğerleri, insanımızın yoksulluğunu istismar ederek memleketi karanlığa sürükleyemeyecekler. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye önemli bir eşikte. Cumhuriyeti savunduk, savunuyoruz ve savunacağız. Cumhurbaşkanı adayı Bay Kemal’in kendi ifadesi ile “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesi yolunda ileri doğru ilk adımımız bu olacaktır. Bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesi böyle toplumsallaşacak" ifadelerini kullandı.

Atalay'ın mektubu şöyle:

"Değerli dostlar,

Söylenecek çok söz, konuşulacak çok mesele var ama vakit dar, yapılacak iş çok… Üstelik seçimi kazanmak daha da çok çalışılacak günlerin başlangıcı olacak.

Büyük bir ırmağın kollarına benzeyenler yani bizler, memleketin bu karanlıktan çıkması için gereken sorumluluğu almaya talip olduk. O karanlığın en koyulaştığı anlarda mizahla, dişle, tırnakla, düşle, inatla umudun diri tutulmasını hep beraber sağladık.

Günümüzün kilit sorunu Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk turda kazanılmasıdır. Sizler daha en başından çok önemli bir sorumluluk üstlendiniz.

Bu karanlık daha fazla sürmemeli, bu istibdat rejimi seçimin ilk turunda hak ettiği yere yolcu edilmelidir. Edilecektir.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın varlığı, hayatın içinde direnenlerin birliğinin eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir yönde gelişmesi için çok önemli bir kazanımdır. İttifak içerisinde solun, sosyalistlerin memlekete ilişkin iddialarını somutlaştırmaları pek çok tartışma yarattıysa da sel gider kumu kalır; baki olan yoldaşlıktır.

Her bir seçim bölgesi ile ilgili en iyiyi bulmak için tane tane konuşulduğuna inanıyorum. Beraberce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gereği kadar temsil için yollar/yordamlar konuşulduğuna eminim. Eksiltmeye değil arttırmaya, çoğaltmaya talibiz hep birlikte.

Bu ülke, en ucuz maliyet kalemi işçi canı sayılarak yola devam edemez. Memleketimiz, piyasa koşulları bahanesiyle insanlarımızın tren raylarında, madenlerde, ormanlarda, öğrenci yurtlarında, fabrikalarda, inşaatlarda ölümünü olağan sayıp gözünü kapatarak yoluna devam edemez.

Dün Fethullahcılar bugün Süleymanlılar ve diğerleri, insanımızın yoksulluğunu istismar ederek memleketi karanlığa sürükleyemeyecekler. Buna izin vermeyeceğiz.

Türkiye önemli bir eşikte. Cumhuriyeti savunduk, savunuyoruz ve savunacağız. Cumhurbaşkanı adayı Bay Kemal’in kendi ifadesi ile “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesi yolunda ileri doğru ilk adımımız bu olacaktır.

Bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm mücadelesi böyle toplumsallaşacak.

Bu memlekette her şey Gezi ile başlamadı. Ama özgürlükçü dalganın yükselmesinde önemli bir dönemeç oldu. Gezi, bu memleketin eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi umudu oldu. Gezi’nin toplumsal, siyasal tüm bakiyesini, tüm toplumsal kesimlerle beraber ileriye, memleketin geleceğine taşıyacağız. Bunu yaparken aynı zamanda boğazımızda düğümlenmiş, gözümüzün kenarında kurumuş kalmış tüm acılarımızın, hak kayıplarımızın hesabını soracağız.

Neşesi daim, bir dalda biri al biri beyaz kirazlar gibi yaşayacağımız günlere yakınız.

Selam olsun Dünyanın ve Türkiye’nin Aydınlık Geleceğine.

Hepimize kolay gelsin. Baki ilk selam."

Politika