TİP: Şimdi milletvekilimiz derhal serbest bırakılsın

TİP: Şimdi milletvekilimiz derhal serbest bırakılsın
“Anayasa Mahkemesi Can Atalay’ın ve depremzede Hatay halkının hakkının ihlal edildiğine karar verdi” açıklaması yapan TİP, Atalay’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), AYM’nin tutuklu milletvekili Can Atalay kararının ardından Atalay’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. TİP, AYM’nin Atalay’ın yanı sıra Hatay halkının haklarının da ihlal edildiği kararı verdiğinin altını çizdi.

TİP’in sosyal medya hesabından “#CanAtalayaÖzgürlük” etiketiyle şu mesaj paylaşıldı:

“Hatay halkının iradesiyle seçildi, mazbatasını aldı, TBMM’de ismi okundu ama buna rağmen aylarca tutsak edildi. Anayasa Mahkemesi Can Atalay’ın ve depremzede Hatay halkının hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Şimdi milletvekilimiz derhal serbest bırakılsın!”

AYM, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğine karar vermişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay’a özgürlük talebiyle 1 Ekim’de Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı. Erkan Baş’ın yürüyüşü 28 Ekim’de tamamlaması planlanıyor. TİP, Erkan Baş’ı karşılamak için 28 Ekim günü Altınpark’ta bir buluşma yapılacağını açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Gündem