TİP'den 'Dersim ittifakı' açıklaması: DEM Parti’yi dışarıda bırakmak söz konusu değil

TİP'den 'Dersim ittifakı' açıklaması: DEM Parti’yi dışarıda bırakmak söz konusu değil
Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi'nin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik aldıkları ittifak tartışma yaratırken, TİP'ten açıklama geldi: "Açıkça ifade etmek isteriz ki Dersim’de DEM Parti’yi veya başka bir dost gücü dışarıda bırakan bir ittifakın bileşeni olmamız söz konusu değildir"

Dersim’de sol sosyalist güçlerin 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak kurmak için çalışma kararı almaları tartışma yarattı. İttifakın içinde yer aldığı söylenen Türkiye İşçi Partisi açıklama yaptı.

Çalışmalar sürüyor

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Partimizin yerel seçimlere ilişkin temel yaklaşımı en geniş ittifaklarla Cumhur İttifakı’nı geriletmek, mümkün olduğunca fazla yerleşimde sol, sosyalist, halkçı yerel yönetim örnekleri yaratmak üzere kazanımlar elde etmektir. Daha önce Genel Merkez tarafından yapılan açıklamalarımıza bakıldığında kayyum atanan illerde aday çıkarmama kararımızın da bu yaklaşımın bir parçası olduğu görülecektir.

Bu kapsamda Dersim yerelliğinde de tüm ilerici, sosyalist ve yurtsever güçlerin birlikte tutum alması gerektiğini düşünüyoruz ve çabamız bunun içindir. Dün yayınlanan açıklama bizim açımızdan bir ittifakın tamamlanmış ve kurulmuş olmasının ilanı değil, tüm güçlere ortaklaşma çağrısıdır. Açıkça ifade etmek isteriz ki Dersim’de DEM Parti’yi veya başka bir dost gücü dışarıda bırakan bir ittifakın bileşeni olmamız söz konusu değildir.

En geniş birliktelik için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

Ne olmuştu?

Dersim’de Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak çalışması başlatmıştı. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ittifakın "DEM Parti’ye karşı kurulduğunu" savunmuştu.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız! AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" (Kısa Dalga)

Gündem