TİP'in Kılıçdaroğlu için bildiri dağıtmasına yasak geldi

TİP'in Kılıçdaroğlu için bildiri dağıtmasına yasak geldi
TİP’in Cumhurbaşkanlığı Seçimleri 2. tur oylamasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy isteyen bildirisi Şile İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklandı. Karara kuruldaki CHP ve İYİ Partililer de imza attı.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Türkiye İşçi Partisi(TİP) üyelerinin parti logosuyla dağıttığı bildirilere İstanbul Şile İlçe Seçim Kurulu tarafından yasak getirildi.

TİP Parti Meclisi Üyesi Avukat Özgür Urfa, kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Özgür Urfa paylaşımında, “TİP’in CB seçiminin 2. turunda Kılıçdaroğlu’na destek çağrısı içeren parti logolu bildiri dağıtması Şile İlçe Seçim Kurulunca yasaklanmış. Kararda CHP ve İYİ Partili üyelerin de imzaları var. AKP ve MHP’liler ise TİP’in hiçbir çalışma yapmaması için muhalefet şerhi düşmüş” ifadelerine yer verdi.

fwvhn3twwaebv6g.jpg

Sadece aday isimlerine izin verildi

Karar metninde, “Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaldığı anlaşılmış olmakla bu adaylara ait stant açılabileceği, söz konusu stantın 27 Mayıs 2023 Saat 18:00’e kadar açık kalabileceği, sadece adayları tanıtıcı bildiri dağıtılabileceğine, dağıtılacak bildirilerde Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) ait amblem, logo vb. İle Türkiye İşçi Partisi’nin geçtiği yazı içeriklerinin yer almaması koşuluyla söz konusu adaylara ait bildiri dağıtılabileceğine karar vermek gerekmiştir” denildi. (Kısa Dalga)

fwvhn3vwaaqoi5p.jpg

Politika