TİP'li Can Atalay'dan Hataylıların 'mülteci' sorusuna: İktidar insani çözüm istemiyor

TİP'li Can Atalay'dan Hataylıların 'mülteci' sorusuna: İktidar insani çözüm istemiyor
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay milletvekili adayı avukat Can Atalay, 'mülteci sorunu'na insani bir çözüm bulunacağını belirterek Hataylıların 'kendi yurdunda mülteci olmayacağını' ifade etti.

Gezi davasında tutuklu bulunan TİP adayı Can Atalay, '#Hataylılarsoruyor' etiketinde iletilen soruları Twitter'dan yanıtladı.

Atalay, "Hatay'ın en büyük sorunu göçmenler. Sizi bu konuda sözümüz olmanız umuduyla Meclis'te görmek istiyoruz" sözlerine yanıt verdi.

Atalay, şunları kaydetti: "Mülteciler ile ilgili kaygıları işitiyor ve anlıyorum. Hatay’ın toplumsal yapısını tahrip etmeye, ayrımcılığa yönelik her girişimin karşısında hep birlikte ve kararlılıkla duracağız.

Cumhuriyetimizin gözbebeği Hatay özelinde çok daha hassas olan bu mesele ile ilgili tüm fikirlerin tüm Türkiye’de işitilmesi için uğraşacağıma söz veriyorum. Bu fikirler konusunda herkesin en başta mutabık olması ne gerekli ne de mümkün.

Ama en doğru çözümü bulacak ve uygulanmasının takipçisi olacağız. Bir daha ifade etmek isterim ki Hatay halkı 'artık kendi yurdunda mülteci' olmayacak.

Göçmen sorununa da akılcı ve insani bir çözüm üretmek zor değil. Mevcut iktidarın bu akılcı ve insani çözümü istemediği ise aşikâr."

'Saray rant peşine düştü'

Atalay, Hataylı bir depremzedenin evini kullanamadığına dair yorumuna da şu yanıtı verdi: "Selam. Öncelikle büyük geçmiş olsun. Barınma ihtiyacı sadece bina ile olmaz. Bu büyük yıkım içinde ayakta kalan birkaç binanın bulunması orada yaşanabileceği anlamına gelmez.

Sosyal donatı olmadan, çocukların özgürce koşabileceği parklar, okullar ve diğer donatı alanları olmadan barınma sorunu çözülmüş olmaz. Bu nedenle hasarsız veya az hasarlı bir binanız olması enkaz altında kalmadığınız anlamına gelmez.

Her şeyden önce sosyal hayatınız maalesef enkazda kaldı. Devlet adına hareket edenler sizin barınma sorununu ücretsiz karşılamak zorundadır. Bu hakkınız ve ben bu hakkınızı almak için aday oldum.

Lütfen TİP'li arkadaşlarımla irtibat kurun acil konularda sizin yanınızda olacaklar. Antakya şehir merkezi OHAL kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. Saray, deprem fırsatçılığı yaparak rant peşine düştü.

'Hatay bir TOKİ kenti olamaz'

Acele kamulaştırma uygulamasıyla kadim şehri zimmetine geçirmek istiyor. Buna fırsat vermemek için canla başla mücadele edecek ve yol arkadaşlarımla Hatay'ı aslına uygun, bilimsel veriler ışığında şehri yeniden inşa edeceğiz.

Hatay bir TOKİ kenti olamaz. Hatay Habib-i Neccar camisiyle, Affan kahvesiyle, havra ve kiliseleriyle ancak Hatay olur. Kadim tarihiyle, kadim ve insanlığa örnek kültürüyle Hatay'ı yeniden inşa etmeliyiz." (Kısa Dalga)

Politika