TİP'li kadınlardan Ka.der'de eylem: Kameralarla işçilerin her hareketi izleniyor

TİP'li kadınlardan Ka.der'de eylem: Kameralarla işçilerin her hareketi izleniyor
Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde yaşanan mobbinge karşı tepki gösteren TİP'li kadınlar "Ka.der işçisi yalnız değildir" dedi.

Sosyal-İş Sendikası, geçtiğimiz hafta yaptığı bir basın açıklaması ile Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde (KA.DER) çalışan kadın işçilere yönelik hak ihlallerinin olduğunu belirtmişti.

Bugün Ka.der Kadıköy Şubesi'nde yapılan belediye meclis üyesi aday kadınların bir araya geldiği etkinlikte Türkiye İşçi Partili Kadınlar (TİP'li Kadınlar) eylem yaptı.

"Ka.der'in çalışanlarına yapılan mobbingi dile getirmekle yükümlüyüm"

Burada söz alan TİP üyesi Pınar Yıldırım, "Bizlerin bir siyasi kadın örgütünden beklentisi öncelikle kadınların haklarını savunmasıdır, kadınlara şiddet uygulaması değil bu şiddeti önleyici mekanizmaları üretmesidir. Şu an Ka.der'in çalışanlarına yapılan mobbingi ben dile getirmekle yükümlüyüm" dedi. TİP söz konusu konuşmanın videosunu şu sözlerle paylaştı:

"İşçilerin tüm talepleri karşılanana kadar eylemlerimize devam edeceğiz"

"Ka.der’de Eylem Var! Kadın işçilerin hakkını vermeyen, işçilere türlü yöntemlerle mobbing uygulayan Ka.der’in yerel yönetim aday buluşmasında bu şiddeti kabul etmediğimizi ilan ettik. İşçilerin tüm talepleri karşılanana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Ka.der ile bağlantılı parti ve örgütleri, bu sömürünün parçası olmamaya davet ediyoruz."

"Kamera ile izlenerek tacize varan müdahaleler"

Sendika tarafından yapılan açıklamada ise "Kadın işçiler, insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarının sağlanmaması, mesai saatlerinin düzensizliği, fazla mesailerin ödenmemesi, gün içinde dinlenme ve mola süreleri üzerindeki kısıtlar ve kamera ile izlenerek tacize varan müdahalelerin yaşanması, KA.DER Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu tarafından uygulanan sistematik baskı ve yıldırma politikalarına karşı artık sessiz kalmayacaklarını ilan ediyorlar" ifadelerine yer verilmişti. (Kısa Dalga)

Kadın