TİP'ten bir açıklama daha: Erdoğan hukuken aday olamaz

TİP'ten bir açıklama daha: Erdoğan hukuken aday olamaz
TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve parti genel başkanı Erkan Baş bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuken aday olamayacağını hatırlattı.

Seçimler için 14 Mayıs’ı işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez doğrudan yetkisini bu yönde kullanacağını söylemiş "Biz kararımızı 10 Mart’ta açıklayacağız” demişti.

Erdoğan'ın hukuken aday olamayacağını açıklayan TİP bu görüşünü tekrarladı. İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Twitter'da yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın seçim tarihine dair bir haberi alıntılayarak şunları yazdı: “Seçim yenilenmesi kararı meclis çoğunluğuyla alınmadığı müddetçe Erdoğan hukuken aday olamaz. Seçimin yenilenmesi kararını Meclis’in alması bir “memnuniyet” vesilesi değil RTE’nin aday olabilmesi için anayasal bir zorunluluktur. Cumhurbaşkanı göz göre göre Anayasayı çiğneyemez.”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da konuyla ilgili Meclis’te düzenlediği basın toplantısının videosunu paylaştı. Baş, "İstiyor ki onun istediği tarihte, onun istediği kurallarla, onun istediği adaylarla seçim yapılsın. Anayasa da seçim kanunu da delinsin. Herkes de bunu kabul etsin. Yok öyle yağma" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem