TİP'ten Erdoğan'a İsrail çağrısı: Kınamak yetmez, ticareti kes

TİP'ten Erdoğan'a İsrail çağrısı: Kınamak yetmez, ticareti kes
Türkiye İşçi Partisi (TİP) resmi sosyal medya hesaplarından Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret hacminin yüzde 532 arttığına dikkat çekerek, "Sadece kınamak yetmez, ticareti sonlandırın" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tokalaştığı bir fotoğrafı sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşarak, iki ülke arasındaki ticaretin sonlandırılmasını talep etti.

Partinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin yüzde 532 arttığına dikkat çekildi. Erdoğan ve Netanyahu'nun tokalaştığı fotoğrafın yer aldığı görselde, "Kınamak yetmez, ticareti kes" mesajı verildi.

ekran-resmi-2023-10-18-12-38-44.png

İsrail Büyükelçiliği'ne yürüme çağrısı

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırının ardından TİP sosyal medya hesabından açıklama yaparak, bugün (18 Ekim) yaşanan katliama sessiz kalmama çağrısında bulundu.

TİP'in çağrısı şöyle:

"Savaş suçlusu katil İsrail'e karşı sessiz kalmayacağız! Bu işgali, bu katliamcı zihniyeti durdurmak için Olgunlar Madenci Anıtı önünde buluşup İsrail Büyükelçiliği’ne yürüyoruz!" (Kısa Dalga)


Gündem