‘TIR korsanları’na operasyon: 18 kişiden 11'i tutuklandı

‘TIR korsanları’na operasyon: 18 kişiden 11'i tutuklandı
Yurt dışından değerli maden ve metal taşıyan TIR'ları gasp edip, şoförlerini kaçıran suç örgütüne operasyon düzenlendi. 18 kişi gözaltına alındı, 11’i tutuklandı.

Yurt dışından değerli maden ve metal taşıyan TIR’ları sınır kapısından itibaren takip edip, gasp eden ve şoförlerini silah zoruyla kaçıran suç örgütüne yönelik polisin düzenlediği operasyonda, 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri, evinin balkonunda üzerine çarşaf örterek saklanırken yakalandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, büyük bölümü Türk devletleri olmak üzere yurt dışından değerli maden ve metal getiren TIR’ları sınır kapısından itibaren takip edilip, gasp edildiği ve şoförlerinin silah zoruyla kaçırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Bursa merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Manisa ve Artvin’de cuma günü eş zamanlı operasyon düzenledi.

ŞÜPHELİLERDEN 11’İ TUTUKLANDI

Operasyonda 18 şüpheli, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ suçlarından gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden biri, evinin balkonunda üzerine çarşaf örtüp, saklanırken yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 18 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11’i tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla, 1’i de doğrudan salıverildi. (DHA)

Gündem