TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'dan asgari ücret açıklaması: Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanması

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'dan asgari ücret açıklaması: Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanması
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretle ilgili Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır" dedi.

ürkiye’de öncelikle 8 milyon emekçiyi ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi için oluşturulacak komisyon yarın ilk toplantısını yapacak.

Komisyon işçi, işveren ve hükümetten 5'er kişi olmak üzere komisyon 15 kişiden oluşuyor. Asgari ücret belirlenirken başta enflasyon olmak üzere ücretler ve geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılıyor.

Türkiye’de istihdamdaki toplam işçilerin neredeyse yarısı asgari ücretli. Bugün net asgari ücret ise 8 bin 507 lira.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim öncesinde asgari ücret için 500 dolar vurgusu yapmıştı. Dolarda bir haftadır devam eden hızlı yükselişin ardından 500 doların karşılığı 12 bin liraya yaklaştı. İşveren ise 400 dolar seviyesinin korunmasına işaret ediyor.

Birleşik Kamu İş, ‘'Asgari değil gerçek ücret istiyoruz'' başlıklı bir çağrı yaptı ve asgari ücretin brüt en az 25 bin lira olmasını istedi.


TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol,, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi. Akkol, "Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi