TL'nin değer kaybı devam ediyor: Dolar 10,60'ı, Euro 12'yi, Pound 14,30'u geçti

TL'nin değer kaybı devam ediyor: Dolar 10,60'ı, Euro 12'yi, Pound 14,30'u geçti
Yarınki TCMB faiz kararı öncesinde dolar/TL 10,63'ü aşarak rekor tazelerken, Euro/TL kuru da 12 seviyesini geçti. Pound/TL'de 14,30'u geçerek rekor tazeledi.

Türk Lirası, dolar, euro ve pound karşısında kayıp yaşamaya devam ediyor. Yarınki TCMB faiz kararı öncesinde dolar/TL 10,63'ü aşarak rekor tazelerken, Euro/TL kuru da 12 seviyesini geçti. Pound/TL'de 14,30'u geçerek rekor tazeledi. 

TCMB'den perşembe günü faiz indirimi beklentisi devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz mesajları TL'de değer kaybının artmasına neden oldu.

Zirveden satışlar gelse de düzeltme denemelerinin sınırlı kaldığı görülürken, Türk lirasında yeni rekor düşük seviyeler görülmeye devam ediyor.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan bugün partisinin haftalık grup toplantısında faize ve ekonomiye ilişkin özetle şunları dedi:

"Biz faiz belasına bu milletin sırtından kaldıracağız. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Biz faize milletimizi kesinlikle ezdiremeyiz. Bunu kabulleneceğiz. Bunun başka çıkışı olamaz.

Salgın döneminde tüm ülkeler kepenkleri indirirken bizim yatırımlara kesintisiz devam etmemiz, açılıştan açılışa, temel atmaya koşmamız bunun en somut örneğidir. Hâlâ kalkıp da bu yolda, mücadelede beraber yürüdüğümüz yolda faizi savunanlar kusura bakmasınlar, bu yolda ben faizi savunanla beraber olmam olamam.

Bu konu sıradan bir konu değildir. Şu anda dünyaya bakalım, bütün bunlarda faiz aşağılara çekilmişken bizim arkadaşlara ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor? Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim."

TIKLAYIN - Erdoğan faiz hakkında konuştu, dolar 10,56'yı, euro 11,95'i aştı

Ekonomi