TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Maltepe Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Köymen, adaylığı için TMMOB görevinden de istifa ettiğini belirtti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru giderken aday adaylığı başvurusu için istifa tarihinin son gününde müracaatlar sürüyor.

Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanlığı görevini yürüten Esin Köymen, Maltepe Belediye Başkan adaylığı için görevinden ayrıldığını duyurdu ve "Değerli Arkadaşlar; 27 Kasım tarihi itibariyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ndeki görevimden istifa ederek yeni bir yola çıktım. 30 Kasım tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Maltepe Belediye Başkan aday Adaylığı için başvurumu yaptım" dedi.

3 Aralık'ta açıklama yapacak

Ayrıca Köymen, 3 Aralık Pazar günü saat 15.00'da CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'nda bir açıklama yapacağını duyurdu.

'Mimarlar Odası’nda öğrendiklerim ve ilke edindiklerim bu yeni süreçte yol göstericim olacak'

X hesabından paylaşımda bulunan Köymen şu ifadeleri kullandı:

"Değerli arkadaşlar; 27 Kasım tarihi itibariyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ndeki görevimden istifa ederek yeni bir yola çıktım. 30 Kasım tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Maltepe Belediye Başkan aday Adaylığı için başvurumu yaptım. Her zaman ikinci okulum dediğim Mimarlar Odası’nda öğrendiklerim ve ilke edindiklerim bu yeni süreçte de yol göstericim olmaya devam edecektir."

'Yolumuz açık olsun'

"Uzun yıllar birlikte çalıştığım, kamu ve toplum yararına mimarlık için mücedele ettiğim Mimarlar Odası’ndaki tüm çalışanlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Bilgi birikimlerimizi bundan böyle yaşadığım yer için hayata geçirmek üzere Maltepe Belediye Başkanlığı için aday adayı olarak yola çıktım. Pazar günü saat 15:00 da Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Başkanlığında yapacağım açıklamaya katılımınız beni onurlandıracaktır. Yolumuz açık olsun... Saygılarımla."

Tezcan Karakuş Candan'da Ankara, Çankaya21 adaylığını açıklamıştı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mart 2024'de yapılması planlanan yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkan aday adaylığını açıklamıştı.

(Kısa Dalga)

Gündem