TMMOB'dan Kaftancıoğlu açıklaması: Hak, hukuk talebi Türkiye'nin ekmeği suyu nefesidir

TMMOB'dan Kaftancıoğlu açıklaması: Hak, hukuk talebi Türkiye'nin ekmeği suyu nefesidir
TMMOB, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasının onanmasını yayınladığı bir metinle tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararına bir tepki de TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden geldi.

Canan Kaftancıoğlu kararının Gezi Davası'ndaki "hukuksuz kararın ardından" verildiğini hatırlatan TMMOB yaptığı açıklamada, Türkiye için hak hukuk talebinin bu noktadan sonra öneminin arttığını ifade etti.

TMMOB tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

"HAK HUKUK TALEBİ TÜRKİYE’NİN EKMEĞİ, SUYU, NEFESİDİR. CANAN KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR"

"Ülkemizde yargının bağımsız olmadığını kanıtlayan Gezi Davasındaki hukuksuz kararın ardından bugün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen yargı kararı, tüm halkımıza karşı hukuk yoluyla yöneltilen tehdidin büyüklüğünü yeniden göstermiştir.

17 gündür binamızın önünde tuttuğumuz Adalet Nöbeti, Gezi Davasında tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılması talebinin ötesinde hepimizin yaşamı için ekmek kadar, su kadar hayati olan adalet talebidir. Yargının siyasallaştığı bir ülkede kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır.

Yargıyı siyasi bir araç haline getiren iktidara karşı bugün ihtiyacımız olan, Adalet talebinin her yerden yükseltilmesidir. Hak, hukuk talebi Türkiye'nin ekmeği suyu nefesidir. Eşit, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşamamızın, Türkiye’nin geleceğini aydınlığa çıkarmanın yolu adalet talebinin yükseltilmesinden, her yerde, her binada adalet nöbetleriyle toplumsal ortaklığın oluşturulmasından geçecektir.

Yasaklar, cezalar, baskı ve tutuklamalarla toplumu sindirmeye, korkutmaya çalışanlar halkın vicdanında mahkum edilecektir.

Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir." (Kısa Dalga)

Gündem