TMSF, Akın Çorap'a 224 milyon lira değer biçti: İhalesi gelecek ay

TMSF, Akın Çorap'a 224 milyon lira değer biçti: İhalesi gelecek ay
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ bağlantısı gerekçesiyle 2017’de mal varlığına el konulan Akın Çorap'ı 233 milyon liraya satışa çıkardı.

TMSF'nin kayyum atandığı Akın Çorap ve Sufi Çorap’ın malvarlıklarından oluşturulan 'Akın Çorap Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' bugün resmi olarak satışa çıkarıldı. Satışa dair ilan Resmi Gazete’de yayınlandı.

İlanda, Akın Çorap için 233 milyon 500 bin TL muhammen bedel hesaplandığı, ihalenin kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle yapılacağı belirtildi.

İhaleye son teklif verme tarihi 13 Aralık olarak belirlendi. İhale, 14 Aralık günü TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında yapılacak.

5 YILDIR TMSF YÖNETİMİNDE

50 yıl önce kurulan ve yıllık 85 milyon çift çorap üreten Akın Çorap, 50 milyon dolar olduğu belirtilen cirosuyla Türkiye’nin en büyük 5 çorap üreticisinden biri olarak biliniyordu.

Şirkete 2017’de FETÖ terör örgütü ile bağlantıları nedeniyle el konulmuş, TMSF kayyum olarak atanmıştı.

Öte yandan şirketin kurucusu Ali Yarkın, Bank Asya'nın da ortakları arasındaydı. Yarkın'ın üç oğlu; İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. (DHA)

Ekonomi