TOBB: Deprem bölgesi için seferberlik başlatacağız

TOBB: Deprem bölgesi için seferberlik başlatacağız
TOBB'dan yapılan açıklamada, "İstihdamın ve ekonomik aktivitenin yeniden canlandırılması, hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için, oda ve borsalar vasıtasıyla ve üyelerimizin katkılarıyla teknik destek seferberliği başlatacağız" denildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki 12 sanayi odası, depremden etkilenen illerin ekonomilerinin yeniden canlandırılması amacıyla bir araya geldi. TOBB'dan yapılan açıklamada, "İstihdamın ve ekonomik aktivitenin yeniden canlandırılması, hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için, oda ve borsalar vasıtasıyla ve üyelerimizin katkılarıyla teknik destek seferberliği başlatacağız" denildi.

TOBB bünyesindeki 12 sanayi odasının başkanları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında ve İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması ve normalleşmesi sürecine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldi.

TOBB'dan bugün yapılan yazılı açıklamada, bu kapsamda başlatılan projeler şöyle sıralandı:

* Özellikle büyük ölçekli şirketleri, ham madde ve yarı mamul tedariklerini deprem bölgesindeki firmalardan karşılamaya davet ediyoruz. Bu çerçevede, TOBB Sanayi Veri Tabanı’ndan bölgedeki üreticilerle gerekli eşleştirmeleri yaparak bölgedeki ticaretin yeniden canlanmasını hedefliyoruz.

* Oda ve borsalar ile sektör meclisleri kanalıyla ulusal çapta faaliyet gösteren gıda perakendecilerinin, tarım ve gıda ürünleri ile ham madde alımlarını deprem bölgesindeki üreticilerden yapmasını amaçlıyoruz. Bu konuda başlatılan çalışmalar hızlandırılacak.

* TOBB e-Ticaret Sektör Meclisi kanalıyla başlatılan pazar yerlerinin, deprem bölgesindeki firmalardan tüketiciye ulaştırılacak ürünler için komisyon almaması uygulamasının sektör genelindeki tüm firmalara yaygınlaştırılmasını ve bölgedeki üreticilerin ön plana çıkarılmasını amaçlıyoruz. Bölgeden internet üzerinden yapılacak satışların kargo masraflarının düşürülmesi için de kargo şirketleri nezdinde girişimlerde bulunulacak.

* İstihdamın ve ekonomik aktivitenin yeniden canlandırılması, hasar gören üretim tesislerinin tekrar faaliyete başlayabilmesi için oda ve borsalar vasıtasıyla ve üyelerimizin katkılarıyla teknik destek seferberliği başlatacağız." (ANKA)

Ekonomi