TOGG CEO'su duyurdu: Yerli otoda 'ulaşılabilir modeller' 2027'de çıkacak

TOGG CEO'su duyurdu: Yerli otoda 'ulaşılabilir modeller' 2027'de çıkacak
Yerli otomobil TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, 'ulaşılabilir' otomobil modellerin 2027'de satışa çıkacağını söyledi.

Temelleri Kasım 2017'de atılan TOGG projesi kapsamında, elektrikli otomobillerin seri üretiminin yapılacağı Bursa'nın Gemlik ilçesindeki fabrika Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de açılmıştı. Otomobillerin gelecek yılın bahar aylarında yollarda olması beklenirken, fiyatı henüz belirlenmedi.

Gazete Pencere'den Emre Özpeynirci'ye konuşan Karakaş, fiyatın şubat ayında açıklanacağını, 'içten yanmalılar dâhil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata' sahip olacağını ifade etti.

2022/04/06/togg2.jpg

TOGG CEO'su, ön siparişlerin Şubat 2023 itibarıyla internet üzerinden alınmaya başlanacağını, ön siparişlerin bireysel kullanıcılara öncelik olacağını, araç tesliminin yıl boyu süreceğini kaydetti.

Karakaş, 2023'te 20 bin aracın üretilmesinin planlandığını, bunun en fazla 2 bininin kamu tarafından alınabileceğini kaydetti.

Özpeynirci, Karakaş'a halkın ulaşabileceği modelleri de sordu: "Türkiye’de otomobil satışlarının yarıdan fazlası ortalama 500 bin TL fiyata sahip modellerden oluşuyor. Halkın büyük bir kısmı bu fiyatlara bile otomobil alamıyor. Sizin martta satışa sunacağınız elektrikli ilk model ise C-SUV sınıfında yer alacağı için herkesin ulaşabileceği seviyede olmayacak. 2025 ve 2026’de satışa sunulacak C-Sedan ve C-X Coupe’de aynı sınıfta olacağı için fiyatları üç aşağı beş yukarı benzer seviyede olacak. Peki Togg’un daha fazla kişinin ulaşabileceği modelini ne zaman göreceğiz?"

Karakaş şöyle yanıtladı: "Evet ilk modele bugün C-SUV sınıfında araç alabilenler ulaşacak. Hedefimiz de bu. C-Sedan ve C-X Coupe’de aynı platformda ve aynı segmentte yer alan modeller olacak. Yani fiyatları birbirine yakın olacak. Bahsettiğiniz daha ulaşılabilir model ise evet 2027 yılında devreye girmesi planlanan B-SUV sınıfındaki model olacak. Bu model için 2025 yılından itibaren yepyeni bir platform oluşturacağız." (Kısa Dalga)

Gündem