Çiğdem Toker'den Demirören soruları

Çiğdem Toker'den Demirören soruları
Gazeteci Çiğdem Toker, Sedat Peker'in Doğan Medya'nın Demirören Medya Grubu'na devri esnasında Ziraat Bankası'ndan alınan 750 milyon doları ödemediğine ilişkin iddiaları sordu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı 9. videoda Demirören Medya Grubuna ilişkin bir iddiayı ortaya attı. Peker Demirören'in Doğan Medya Grubu'nun devri sırasında Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon doları ödemediğini iddia etti.

Gazeteci Çiğdem Toker'de twitter hesabından Peker'in iddialarına ilişkin 3 yıl öncesinde çıkan yazılarını paylaştı.

Toker mesajında şunları kaydetti: "Nisan 2018'de Demirören'e geçen Doğan Medya devrinde kullanılan Ziraat Bankası kredisinin 2 yıl ödemesiz olduğu açıklanmıştı. (Kaynak:t24) Cevabı gereken soru şu: Demirören, Nisan 2020'den bugüne, Ziraat'e geri ödeme yaptı mı? Tutarı?

Ziraat Bankası hisselerinin sahibi, uzun süredir Hazine değil, Türkiye Varlık Fonu A.Ş Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı da Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Meraklısına, üç yıl öncesinden arşiv yazıları: https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/cigdem-toker/tarihi-medya-devri-5n1ksiz-955355 https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/cigdem-toker/ziraat-akpnin-arka-cebi-midir-970786 "


TIKLAYIN/ Sedat Peker'den Külünk açıklaması: "Seçim zamanı arabasına para bırakırdım"


SEDAT PEKER NE SÖYLEDİ?


Peker konuya ilişkin şunları söyledi: "Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para verdi. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası devletin, devletin kimin sizin.

Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi. bu sahtekâr. Siz şimdi teknik olarak gitseniz aç lan kapıyı deseniz, çıkın buradan deseniz, bizim paramız"

O sene 10 milyon tane bu ülkede çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D’yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler.

Tabii şimdi bu 750 milyon doların ödenmesi için, ülkede para yok, nasıl olsun. Bunu ödetmek için hemen baskı kurun diyorlar.

Demirören aldığı parayı vermiş mi Ziraat’e sorun. Kanal D’nin, CNN Türk’ün, Hürriyet’in, Milliyet’in sahibi sizsiniz."


Gündem