Bakan Kurum: Vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık

Bakan Kurum: Vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık
TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40'ta tuttuklarını ve böylece indirim yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, "İşte görüyorsunuz biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık ve korumaya devam edeceğiz. Biz, her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında, Ankara'da Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan, "Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı.

Burada "Memur maaş artışı yüzde 30 ama biz, TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40'ta tuttuk, yani artış oranında yüzde 50 indirim yaptık" diye konuşan Bakan Kurum, "İşte görüyorsunuz biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık ve korumaya devam edeceğiz. Biz, her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız" dedi.

"Ankara'yı liyakatsizliğe asla teslim etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz"

"Ankara bugün kaderine terk edilmiştir" diyen Kurum, "Ankara, siyasetteki ikbal arayışlarının, politikadaki gelecek kavgalarının atlama noktası değildir. Ama kimse merak etmesin. Çünkü biz Ankara'yı liyakatsizliğe, ehliyetsizliğe, beceriksizliğin pençesine asla teslim etmedik, etmiyoruz, etmeyeceğiz. Buradan söz veriyoruz, muhteşem Türk şehirlerinin sembolü ve lideri olan bir Ankara için gece gündüz demeden çalışacağız. İnşallah, 2023 seçimlerinden sonra azmimizi, gayretimizi, çabamızı milletimizin desteğiyle daha da artıracağız. Gölbaşı ve Ankara, 2023 seçimlerinde Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı'mıza büyük bir destek verecek" dedi.

"Dünyanın sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdığı bir dönemde yeni konutlar inşa edeceğiz"

Toplam bin 545 konut için Gölbaşılı hak sahiplerini belirleyeceklerini belirten Kurum, "Ankaramızda kura çekimlerini 2 Ocak'ta başlattık. Bugüne kadar 13 bin 309 hak sahibimizi belirledik. Dün ve önceki gün de Sincan Saraycık'ta bin 626, Yenipeçenek'te 4 bin 800 konutun kuralarını çektik. İnşallah yarın da Mamak'ta 3 bin 645 konutun kuralarını çekeceğiz. Böylece Ankaramızın tüm ilçelerindeki hak sahiplerimizi belirlemiş olacağız" bilgisini verdi.

Kurum, "Dünyanın sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdığı bir dönemde yeni konutlar inşa ederek her gün binlerce konutun kuralarını çekmeye devam edeceğiz. Binlerce vatandaşın konut sahibi olma sevincine, heyecanına, mutluluğuna şahit olmanın keyfini yaşayacağız" dedi.

"Hatırlayacaksınız biz bu kampanyayı açıkladığımızda, 'Vatandaş nasıl ödeyecek? TOKİ her yıl çok yüksek oranlarda zam yapacak' diye tezvirat yapanlar vardı" diyen Kurum, "İşte görüyorsunuz biz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı koruduk, kolladık ve korumaya devam edeceğiz. Biz her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız" diye de ekledi.

Ekonomi