Topkapı Sarayı'nı gece gezmek 1000 lira

Topkapı Sarayı'nı gece gezmek 1000 lira
Topkapı Sarayı, haftada bir gün gece ziyaretine açılıyor. Sarayı gece gezmenin maliyeti yerli turist için 1000 TL, yurt dışından gelenler için 5 bin TL olacak.

Kısa Dalga - Milli Saraylar'a bağlı Topkapı Sarayı, 29 Haziran’dan itibaren hayata geçirilecek gece müzeciliği uygulaması ile haftada bir gün 21.00-23.00 saatleri arasında özel turla ziyaret edilebilecek.

Türkiye gazetesinden Murat Öztekin'in haberine göre saray kompleksinin, cumartesi geceleri 250 kişilik gruplar hâlinde toplamda yaklaşık bin kişiyi ağırlaması planlanıyor.

Saray görevlileri ve özel rehber refakatinde yapılacak ziyaretlerde ayrı gruplar hâlinde Bab-ı Hümayun’dan girilerek Mukaddes Emanetler, Harem Dairesi ve Hazine Koğuşu gibi yapılar gezilecek. Adalet Kulesi gibi kısımlar ise emniyet gerekçesiyle gece ziyaretine dâhil edilmeyecek.


Topkapı Sarayı’nı hava karardığında ziyaret etmek isteyenlerin normal bilet ücretinin yaklaşık dört katını ödemesi gerekecek. Yerli ziyaretçi 1.000 TL, yabancı ziyaretçi ise 5 bin TL bilet ücreti verecek. Millî Saraylara bağlı Beykoz Mecidiye Kasrı, Aynalıkavak Kasrı ve Ihlamur Kasrı gibi kasırların bahçelerinin de cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere haftada üç gece kapılarını ziyaretçilere açması planlanıyor. (Kültür - Sanat)

Kültür Sanat