Toplumsal Bellek Platformu: "Mumcu ve Adalı cinayetlerine ilişkin iddialar derhal soruşturulmalı"

Toplumsal Bellek Platformu: "Mumcu ve Adalı cinayetlerine ilişkin iddialar derhal soruşturulmalı"
Sedat Peker'in Uğur Mumcu, Kutlu Adalı ve Kürt işinsanları hakkında Mehmet Ağar ve Korkut Eken'i hedef göstermesinin ardından açıklama yapan Toplumsal Bellek Platformu "gerçekler ortaya çıksın diye mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

 Siyasi cinayetlere kurban gidenlerin ailelerinin oluşturuduğu Toplumsal Bellek Platformu yayınladığı basın açıklamasıyla organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamlarının ardından gerçeklerin ortaya çıkması için iddiaların derhal soruşturulması gerektiğinini söyledi. 

Yapılan açıklamada "ülkemizin suç örgütleriyle, mafya liderleriyle çıkar ve rant ilişkisi içersinde yönetildiği; mafya liderlerinin devlet makamlarında ağırlandığı, akademşsyenlerin, siyasetçilerin, gazetecilerin, tehdit edildiği, asılsız suçlamalarla, sahte delillere esir alındığı karanlık sürecin çıkar ortakları arasında çıkan kavga olmasa yakın tarihimiz boyunca soruşturulmayan, üstü örtülen, delilleri saklanan, failleri korunan davalarımızın zaman aşımı ile beraat kararlarıyla kapatılıp gideceğine ilişkin deneyimlerimiz çok fazla. Bu da endişemizi kat be kat arttırıyor" denildi. 

Gündem