Trabzon Of'ta icazet töreni öncesi hafızlardan şehir turu

Trabzon Of'ta icazet töreni öncesi hafızlardan şehir turu
Trabzon’un Of ilçesinde, hafızlığını tamamlayan 254 kişi için düzenlenen icazet töreni öncesi kentte “cüppeli ve sarıklı” tur atıldı.

İstanbul'da geçen mayıs ayında Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı’nda hafızlığını tamamlayan 393 kişi için düzenlenen “icazet töreni” öncesi yüzlerce “cüppeli ve sarıklı” kişi, cami etrafında tekbirle yürümüştü. Görüntülerin bir benzeri ise önceki gün Trabzon’un Of ilçesinde kaydedildi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Of Müftülüğü tarafından Çarşıbaşı Büyük Camisi’nde, hafızlığını tamamlayan 254 kişi için gerçekleştirilen törenden önce şehirde tur atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde Of Belediyesi önünde toplanan kişiler camiye yürüdü.

İlahiyatçı ve felsefeci Prof. Dr. Şahin Filiz, törenin “görünüşte bir hafızlık icazeti” olduğunu, “bazılarını hilafet ve şeriat devleti konusunda cesaretlendirecek görüntülerle karşı karşıya kalındığını” vurguladı. Hafızlığın bir ibadet olmadığını söyleyen Filiz, “Kuran bugün ezberlenerek korunmaya ihtiyaç duymaz çünkü her yerde vardır. Teknik zorunluluktan ortaya çıkmış bir müessese olarak miadını doldurmuştur. Bu kalkışma nümayişinin (gösteriş) İslamla, Kuran’ın ruhuyla ve hafızlıkla herhangi bir ilişkisi olamaz” dedi.

Gündem