Trabzonspor için yapılan toplantıda AKP'nin adayına 'Siyaset yapmayın' tepkisi

Trabzonspor için yapılan toplantıda AKP'nin adayına 'Siyaset yapmayın' tepkisi
Trabzonspor'un basın toplantısında, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç tartışma yaşadı. Genç toplantıyı terk etti.

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki olaylı maçın ardından tartışmalar da devam ediyor.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu tarafından, bir otelde siyasi parti, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı toplantı düzenlendi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili olarak, şehrin bütün dinamikleriyle birlikte Divan Başkanlık Kurulu olarak bir açıklama yapma zorunluluğu duyduklarını belirterek, "Herkesin malumudur ki bu sezon şampiyonluk yarışında bulunan iki kulübün başkanı ve yöneticilerinin açıklamaları futbolda ortamı zaten fazlasıyla germiştir. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında tamamıyla sahada kalmasını arzu ettiğimiz ancak iki tarafta da maalesef var olan küçük bir holigan kesimin zaman zaman zarar verdiği uzun yıllara dayalı rekabet de ortadadır. Tüm bunlara ek olarak yakın geçmişte büyük bir travmatik olay yaşayan Halil Umut Meler'in maç boyu devam eden yanlı ve basiretsiz tutumu yaşanan olayların tuzu biberi olmuştur" diye konuştu.

Tartışma yaşandı

Olaylı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç arasında tartışma yaşandı.

AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor'u savunurken yaptığı konuşmada Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi hedef aldı. Genç, "UEFA'nın sitesinde güncel olarak şikeci kulüp olarak duruyorlar" dedi.

Genç Trabzonspor'un 3 Temmuz'da yaşadıklarının unutulmaması gerektiğini söyleyerek, "UEFA'nın sitesinde güncel olarak Beşiktaş ve Fenerbahçe şikeci kulüp olarak duruyor" dedi.

Bu kulüplerin şampiyonluklarının gölgede olduğunu ve Trabzonspor'un hak ettiği değeri görmediğini öne süren Genç, rakip takımların taraftarlarını provoke ettiğini iddia etti.

"Asıl siyaseti siz yaptınız"

Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe'nin ligden çekilme açıklamasını eleştirerek "Siyaset yapmayın" dedi.

CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ise Genç'e "Asıl siyaseti siz yaptınız, 2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor" diye karşılık verdi.

Suiçmez, konuşmasında Mehmet Uçum'un yazısını ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarını hatırlatarak "Türkiye'de Futbol Federasyonu'nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir" dedi.

"Türkiye'de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil"

Sibel Suiçmez şunları kaydetti:

"Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye'de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Ben çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Az önce de dediğim gibi siyaset üstü olduğunu değerlendiriyorum. Ancak birkaç vurgu da yapmak istiyorum. Türkiye'de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Dolayısıyla bugün sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamaları okudunuz mu? Türkiye'de Futbol Federasyonu'nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir."

Genç toplantıyı terk etti

Bu sırada Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyet, Suiçmez'in sözlerini "siyaset yapıyorsun" diyerek kesmeye çalıştı.

Suiçmez, Genç'e "2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın" diyerek yanıt verdi.

Tartışmanın ardından Ahmet Metin Genç toplantıyı terk etti. (Kısa Dalga)

Gündem