Trabzonspor kutlamalarında 'Pontus' krizi: Yunan sanatçı sahneye çıkartılmadı

Trabzonspor kutlamalarında 'Pontus' krizi: Yunan sanatçı sahneye çıkartılmadı
Trabzonspor yönetimi, Ümit Özdağ'ın hedef göstermesi üzerine şampiyonluk kutlamaları afişinde yer alan Yunan sanatçı Matthaios Tsahouridis'in sahneye çıkmasına izin vermedi.

Trabzonspor, kentte yapılacak şampiyonluk kutlamaları çerçevesinde sahneye Yunan müzisyen Matthaios Tsahouridis'in de çıkacağını duyuran bir afiş paylaştı. Mültecilere yönelik ırkçı söylemleriyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda afişi alıntılayarak altına "Matthaios Tsahouridis 19 Mayıs 1919'u sözde Pontus soykırımı yıldönümü olarak anan bir kişi. Eminim bilmiyordunuz. Lütfen kutlamaya gölge düşürmesin. Fenerbahçeli bir dosttan uyarı" diye yazdı.

Kendini 'milliyetçi Trabzonlular' diye adlandıran bazı kişiler de Matthaios Tsahouridis'in şampiyonluk kutlamalarında sahneye çıkmasını eleştirdi. Gelen tepkilerin üzerine Trabzonspor yönetimi Matthaios Tsahouridis'i sahneye çıkarmaktan vazgeçti.

APOLAS LERMİ DE TEPKİ OLARAK SAHNEYE ÇIKMADI: ANLAYIŞ GÖSTERİLMEDİ

Sahneye çıkacak olan sanatçılardan Apolas Lermi olarak tanınan Abdurrahman Lermi, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Lermi, "Bu akşam Trabzonspor kupa töreninde Matthaios Tsahouridis ile beraber planladığımız program bazı siyasi çevrelerin baskısından sonra Trabzonspor yönetimi tarafından iptal edilmiştir. Benden tek başıma sahne yapmam istendi ancak bunu kabul etmedim. Matthaios sahneye çıkmazsa ben de çıkmayacağımı belirttim. Trabzonspor yönetimi Yunanistan bayrağı sallayan 2 futbolcuya gösterdiği anlayışı 2 sanatçıya gösteremedi" ifadelerini kullandı.

Spor