Trabzonspor'un genç oyuncusu Ahmetcan Ajax'a transfer oldu

Trabzonspor'un genç oyuncusu Ahmetcan Ajax'a transfer oldu
Trabzonspor'un genç yeteneği Ahmetcan Kaplan Hollanda ekibi Ajax'a transfer oldu.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'da hareketli günler yaşanıyor. Son olarak İspanyol ekibi Levante’nin orta saha oyuncusu Enis Bardhi ve kulübüyle prensip anlaşmasına varan Karadeniz temsilcisi, genç yetenek Ahmet Can Kaplan'ın transferi için Hollanda devi Ajax ile her konuda anlaşmaya vardı.

12 MİLYON EURO

Tarafların kısa süre içerisinde transferi resmen açıklaması bekleniyor. Karadeniz temsilcisi bu transfer karşılığında bonuslar dahil olmak üzere kasasına 12 milyon euro koyacak. Transferin resmiyet kazanmasıyla beraber 19 yaşındaki futbolcu hem Ajax'ta forma giyen ikinci Türk futbolcu hem de Trabzonspor'a en yüksek bonservis bedeli kazandıran ikinci futbolcu olacak.

Sabah gazetesinin haberine göre; Ajax 19 yaşındaki stoper için Trabzonspor'a 9.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Hollanda ekibi ayrıca Ahmetcan'ın bir sonraki satışından Trabzonspor'a yüzde 15 pay verecek. Ahmetcan Ajax forması ile 20 maça çıkarsa ve milli takıma giderse Trabzonspor 2.5 milyon Euroyu daha kasasına koyacak.

TRABZONSPOR'UN BONSERVİS REKORLARI

Transferin resmen açıklanmasıyla beraber Ahmetcan Kaplan, Karadeniz temsilcisine 'en yüksek bonservis bedeli kazandıran ikinci isim' olarak kulüp tarihine geçecek.

Fırtına bugüne kadar en yüksek bedelle oyuncu satışını 17,50 milyon euro karşılığında Yusuf Yazıcı, 8,70 milyon euro karşılığında Gökdeniz Karadeniz ve 7,50 milyon euro karşılığında Fatih Tekke ile gerçekleştirmişti.

Transferin resmen açıklanmasıyla beraber Ahmetcan Ajax'ta forma giyen ikinci Türk futbolcu olacak. Genç yeteneğin kısa süre içerisinde Hollanda'ya giderek resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Spor