Trafik kazasında eski eşinin ölümüne neden olmuştu: 'Kasıtlı değil, kaza'

Trafik kazasında eski eşinin ölümüne neden olmuştu: 'Kasıtlı değil, kaza'
Eskişehir'de motosikletle giden boşandığı eşi Beyhan Gökçe'ye otomobille çarparak ölümüne neden olan İdris Güneş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasında yaptığı savunmasında olayın bir kaza olduğunu söyledi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi'nde oturan inşaat ustası İdris Güneş (42) ile Beyhan Gökçe (39), 13 yıllık evliliklerinin ardından boşandı. Çift, boşandıktan sonra çocukları için aynı evde yaşamaya devam etti.

İddiaya göre; Beyhan Gökçe, İdris Güneş'in cep telefonunda başka kadınlarla konuşmalarını görüp, evden gitmesini istedi. Evden ayrılan İdris Gökçe, 15 Haziran'da saat 20.30 sıralarında tekrar eve gidip, barışmak için Beyhan Gökçe ile konuştu.

Bu sırada yine cep telefonuna başka kadınlardan mesajlar geldiğini gören Beyhan Gökçe ile İdris Güneş arasında tartışma çıktı. İdris Güneş, tartışmanın ardından 10 DBA 53 plakalı otomobille evden ayrıldı. Yaklaşık 3 dakika sonra da Beyhan Gökçe kendisine ait 26 ADP 570 plakalı motosikletle evden çıktı.

İdris Güneş, iddiaya göre; Beyhan Gökçe'yi otomobille takip edip, Ali Çetinkaya Caddesi'nde aracını bilerek üzerine sürerek çarptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Gökçe, 1 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan İdris Güneş, 'eski eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İdris Güneş hakkında 'tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame kabul edilerek Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

“Kaza” savunması

Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık İdris Günel, cezaevinden SEGBİS yöntemiyle bağlandı.

Mahkemede avukatların yanı sıra ölen Beyhan Gökçe’nin yakınları yer aldı.

Hakim karşısında ilk savunmasını yapan İdris Güneş, olayın kaza olduğunu iddia etti. Araçta bir arkadaşının da olduğunu söyleyen Günel, Beyhan Gökçe ile telefonda konuşurken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ileri sürdü. Güneş, “Ben işe gitmek için U dönüşü yaparken aynı zamanda telefonla konuştuğum için direksiyon hakimiyetini kaybetmişim. Motosikletin geldiğini görmedim. Çarpmadan önce Vedat bana ‘İdris dikkat’ dedi. Ben frene bastım ve durdum. Motor bana çarptı. İndiğimde eşimin olduğunu fark ettim. Ben eşime kasıtlı olarak çarpmadım. Ben eşimle konuşurken kendisine zarar vermemesi için ikna etmeye çalışıyordum. Bu nedenle direksiyonun hakimiyetini kaybettim. Ayrıca inşaatta çalıştığım için uykusuz ve yorgundum. Ben eşimi seviyordum” iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, olayın yaşandığı caddede keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

Kadın