Trakya'da kar yağışı başladı, kar İstanbul'a gelecek mi?

Trakya'da kar yağışı başladı, kar İstanbul'a gelecek mi?
Trakya'nın yüksek kesimlerinde kar başladı. Edirne ve Kırklareli'de yoğun kar yağışı var. Kar İstanbul'a ise iyice yaklaştı, ancak kentte bu hafta sonu da kar görünmüyor.

Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Trakya'da bir süredir etkisini sürdüren sağanak yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kentte sabah başlayan yağış, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinin yüksek kesimleriyle Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda tipi şeklinde etkili olmaya devam ediyor.

Kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı, 11 köy yolu ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü bölgede yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kar nedeniyle Dereköy Sınır Kapısı'na ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, karın etkili olduğu bölgelerde çalışma yaptı.

Edirne'nin yüksek kesimlerinde de kar yağışı başladı. Hamzabeyli köyündeki sağanak havanın soğumasıyla kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü bölgede karın aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Tekirdağ'da da kent merkezinde ve ilçelerde zaman zaman sağanak etkili oluyor. Hava sıcaklığının 8 derece ölçüldüğü kentte sağanağın gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Trakya, Edirne'de kar var ancak İstanbul'da yok

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerini canlı yayında paylaştı. Şen, konuşmasında İstanbul'da kar olmayacağını duyurdu:

"Rüzgar döndü, sabah lodostu. Rüzgar kuzeye döndü ve hızla doğuya kayacak. Yağış Avrupa Yakası başta olmak üzere bütün İstanbul'da öğlene doğru başlayacak. Trakya'da Edirne'de başladı. Ege'de rüzgar güneyli. Edremit Körfezi üzerinde çarpışıyor. Burada yağış kuvvetli olacak. Yağış Bursa Yalova Kocaeli İstanbul başta olmak üzere kuvvetli olacak. Önce Avrupa yakası sonra il genelinde etkili olacak. Su baskınlarına neden olabilir. Öğleden sonra sıcaklıklar hızla düşecek. Rüzgar hissedilen sıcaklığı daha da düşürecek. İstanbullular bir an evvel akşam saatlerinde evine gitsin Trakya, Edirne'de kar var ancak İstanbul'da yok." (Kısa Dalga)

Yaşam