"RTÜK, trans oyuncu Çağla Akalın'ın katıldığı programı yayından kaldırdı"

"RTÜK, trans oyuncu Çağla Akalın'ın katıldığı programı yayından kaldırdı"
Türkiye’nin ilk trans güzellik kraliçesi Çağla Akalın'ın mart ayında Exxen platformunda katıldığı programın RTÜK'ün talebiyle kaldırıldığı belirtildi.

Türkiye'nin ilk “trans güzeli” seçilen oyuncu Çağla Akalın'ın dijital platformda katıldığı programa Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından para cezası verildi. Program yayından kaldırıldı.

"Exxen" adlı digital platformda yayınlanan Katarsis isimli programın 11'inci bölümünde, kendisinin yer aldığı bölümün yayından kaldırıldığını söyleyen Akalın, bölümün neden kaldırıldığına dair kendisine herhangi bir açıklamanın yapılmadığını vurguladı.

Artı Gerçek'ten Yağmur Kaya'nın haberine göre Akalın, "Çocukluğumu,gençliğimi  yaşadığım acıları anlatmaktan başka bir şey yapmadığım ve bir çok kişinin yüreğine dokunan programın benim olduğum bölüm RTÜK tarafından ceza yemiş". Benim son sözüm keşke çocukluğundan beri yaşadığım olayları anlattığım programa ceza kesmek yerine bana bu acıları yaşayanlara ceza kesilse idi. Keşke bu dünyada böyle bir kurul olsaydı. Allah'tan, Rabbimin mahşeri ve kıldan ince kılıçtan keskin adaleti var" diye konuştu.

"Herkesten özür dilerim" diyen Akalın, TV8 kanalın sahibi iş insanı Acun Ilıcalı'dan kanalına kesilen para cezası nedeniyle hakkını helal etmesini istedi.  Akalın, "Konuyu siyasi görüşe ve duruşa bağlayıp; beni siyasi görüş ve duruştan vurmaya kalkan herkese şimdiden tekrar ediyorum: Ben vatancı bir vatandaşım" dedi.

Gündem